Dit Victoria's Secret model klapt uit de school: 'Er komt dit jaar geen show'

Victoria's Secret-model Shanina Shaik beweert dat we dit jaar geen lingeriespektakel hoeven te verwachten.

Victoria's Secret Show gecanceld
Getty Images

Victoria's Secret heeft al voor geruime tijd te maken met veel kritiek. Zo zou het jaarlijkse lingeriespektakel van het Amerikaanse merk gebreken vertonen op het gebied van diversiteit (op alle vlakken) en is de traditionele show op z'n zachtst uitgedrukt outdated te noemen. Dat merkte het lingeriemerk niet alleen in de verkoopcijfers die flink daalden, maar ook werd de show van vorig jaar het slechtst bekeken van alle voorgaande jaren. Victoria's Secret besloot daarom al te stoppen met diens uitzendingen van het iconische lingeriespektakel, maar nu lijkt het er zelfs op dat de complete show niet doorgaat.

Jasmine Tookes, Romee Strijd, Shanina Shaik Victoria's Secret Show 2018
Jasmine Tookes, Romee Strijd, Shanina Shaik backstage tijdens de Victoria’s Secret Show 2018.
Getty Images

'Victoria's Secret show gecanceld'

Zo heeft Victoria's Secret-model Shanina Shaik onlangs opmerkelijke uitspraken gedaan over de toekomst van de bekende lingerieshow. In een interview met The Daily Telegraph (via The Daily Mail) beweert het supermodel dat de Victoria's Secret show 2019 is gecanceld. Zo zegt Shaik:

'Helaas zal er geen Victoria's Secret show komen dit jaar. Het is iets waaraan ik niet gewend ben, omdat ik ieder jaar op dit moment druk aan het trainen ben. Maar ik ben er zeker van dat er in de toekomst nog iets zal gebeuren, daar ben ik zelfs vrij zeker van. Ik denk dat ze druk bezig zijn met het bedenken van nieuwe manieren om de show te kunnen organiseren, omdat het hoe dan ook de beste show in de wereld blijft.'

Hoewel Victoria's Secret zelf (nog) geen uitspraken heeft gedaan over de toekomst van de show, zijn Shanina's uitspraken raak. Shaik is inmiddels een heuse Victoria's Secret-veteraan te noemen, en liep de show in 2011, 2012, 2014, 2015 en 2018. Hoewel het model niet ieder jaar meeloopt, is de kans groot dat ze dit jaar weer gecast zou worden. Maar dat is dus niet gebeurd, gezien de modellen ruim op tijd moeten trainen voor de show - waarover Shaik nu zegt dat ze dat niet doet.

Einde van Victoria's Secret?

Als er inderdaad geen Victoria's Secret show komt dit jaar, heeft dat groot effect op het lingeriemerk. Zo is de show het grootste evenement van het merk, en tevens diens belangrijkste visitekaartje. Aan de andere kant komt het nieuws niet helemaal als verrassing. Zo maakte Victoria's Secret in mei dit jaar al bekend dat er in de toekomst geen televisie-uitzendingen meer komen van de shows.

De laatste show vond plaats in New York en werd historisch slecht bekeken met maar liefst 1,5 miljoen minder kijkers dan het voorgaande jaar. Misschien is het lingeriemerk druk bezig met een complete re-branding, gezien het bedrijf eerder bekend maakte grote vernieuwingen te willen doorvoeren. Of het cancelen van het jaarlijkse lingeriespektakel daar onderdeel van uitmaakt, moet nog blijken.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder