Het Metropolitan Museum in New York eert Karl Lagerfeld met grote mode-expositie

Het iconische museum brengt een eerbetoon aan de overleden ontwerper.

karl lagerfeld expositie new york met
Getty Images

Eerder dit jaar overleed Karl Lagerfeld op 85-jarige leeftijd, waarna de iconische ontwerper op verschillende manieren werd geëerd. Zo maakten modehuizen als Fendi en Chanel bijzondere odes aan de ontwerper, en ontwierpen vrienden van de ontwerper een bijzondere collectie ter nagedachtenis aan Karl. Het Metropolitan Museum of Art in New York zal naar verluidt ook een eerbetoon brengen aan de ontwerper met de komst van een grote modetentoonstelling volledig gewijd aan Karl Lagerfeld, zo meldt Women's Wear Daily. Dit zal de eerste grote overzichtstentoonstelling zijn van het werk van de ontwerper in het gerespecteerde New Yorkse museum.

Ongekende carrière

Gezien zijn ongekende modecarrière die meer dan zes decennia beslaat, zal de expositie van Lagerfeld een buitengewoon overzicht geven van zijn werk. De ontwerper werkte voor modehuizen Chanel, Fendi en Chloé, waarin hij naast het ontwerpen een grote rol speelde binnen fotografie, filmmaken en industrieel ontwerp. De hoofdcurator van de Costume Institute-afdeling van het museum, Andrew Bolton, zou achter het plan van de nieuwe tentoonstelling zitten die gepland staat voor 2022. WWD meldt dat nog weinig details zijn bekendgemaakt over het grote project.

Het Met

De in Duitsland geboren ontwerper heeft een lange geschiedenis gehad met het Met. Zijn laatste Métiers d’Art-show voor Chanel die een Egyptisch thema had, hield de ontwerper in het museum bij de eeuwenoude tempel van Dendur in december vorig jaar. Volgend jaar zal het inmiddels iconische en gerespecteerde museum 150 jaar bestaan. De huidige expositie van het Costume Institute, Camp: Notes on Fashion, loopt nog tot 8 september dit jaar.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion