Blijf in zomerse sferen met deze prachtige archiefbeelden van Karl Lagerfeld voor Chanel

Het Franse modehuis toont de meest inspiratievolle zomerbeelden, geschoten door de voormalige ontwerper van het label.

karl-lagerfeld-chanel-zomer-campagnes
Karl Lagerfeld, Chanel Lente-Zomer 2003

De Nederlandse zomer (wat zoveel betekent als geen zon en veel regen) lijkt weer helemaal terug te zijn in ons land. Om toch nog een beetje in zomerse sferen te blijven duiken we het liefst in een zomerse Netflix-film of gaan we op zoek naar de meest zonnige bestemmingen voor een volgende vakantie. Chanel helpt je echter ook een handje de zon in je bol niet te verliezen. Het Franse modehuis onthult de meest iconische archiefbeelden afkomstig van voormalige zomercampagnes, geschoten door niemand minder dan wijlen Karl Lagerfeld.

Furniture, Sitting, Comfort, Room, Couch, Photography, Chair, Shoe, Chaise longue,
Chanel Lente-Zomer 1988
Karl Lagerfeld, Chanel, Lente/Zomer 1988

Karl Lagerfeld

Middels een waar eerbetoon zorgt het Franse modehuis ervoor dat haar iconische ontwerper die ruim 36 jaar creatief directeur was niet vergeten wordt. Chanel deelt de meest bijzondere campagne archiefbeelden geschoten door Lagerfeld, die eerder dit jaar op 85-jarige leeftijd overleed. Hoewel Karl vooral bekend staat als het mastermind achter de vele collecties die hij voor het modehuis ontwierp, had de Duitse ontwerper ook een grote passie voor fotografie en was hij dan ook vaak betrokken bij het schieten van de campagnes voor het modehuis.

Red, Beauty, Umbrella, Water, Fashion accessory, Fun, Photography, Wave,
Chanel Lente/Zomer 1992
Karl Lagerfeld, Chanel Lente/Zomer1992

Chanel-zomer

Op de archieffoto's zien we de meest zomerse sfeerbeelden waardoor je je direct in het zonnige Monaco of Biarritz waant - enkele steden waar de campagnes werden geschoten. Het zijn plekken met een diepe betekenis voor het modehuis door de liefde die Chanel zelf had voor deze plekken aan de kust. Met supermodellen als Claudia Schiffer, Linda Evangelista en Christy Turlington in zomerse Chanel-outfits word je voor even terug meegenomen naar de jaren tachtig en negentig en krijg je de ultieme inspiratie voor een Chanel-approved zomer.

Eyewear, Yellow, Clothing, Orange, Sunglasses, Fashion, Outerwear, Shoulder, Jacket, Glasses,
Chanel Lente/Zomer 1991
Karl Lagerfeld, Chanel Lente/Zomer 1991
White, Photograph, Black, Standing, Black-and-white, Monochrome, Monochrome photography, Water, Photography, Sea,
Chanel Lente/Zomer 2012
Karl Lagerfeld, Chanel Lente/Zomer 2012

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion