Vetements brengt je terug naar je kinderjaren met oldschool teddybeer sloffen tegen een hoge prijs

Met deze items waan je je zo in je kindertijd, maar daar zit wel een pittig prijskaartje aan verbonden.

vetements-teddybeer-pantoffels
Net-a-Porter

Modehuis Vetements staat bekend om zijn satirische benadering op mode door de lancering van meme-waardige ontwerpen. Van platform-crocs tot Ikea lookalike tassen en DHL t-shirts, meerdere opmerkelijke ontwerpen van het modehuis zijn viral gegaan. Nu komt het label met een gloednieuw ontwerp dat wederom vraagtekens oproept. Vetements lanceert teddybeer sloffen die je terugnemen naar je kinderjaren, maar daar zit een pittig prijskaartje aan verbonden.

Stuffed toy, Teddy bear, Toy, Plush, Bear, Beige, Animal figure,
Net-a-Porter

Teddybeersloffen

Tijdens de jaren '90 had zowat elk kind soortgelijke sloffen, in de vorm van een teddybeer of een ander knuffelbaar dier. Het kinderaccessoires kreeg van het Franse modehuis echter een ware luxe upgrade. Het zijn namelijk niet gewone knuffelpantoffels, de Vetements Hug Me Bear pantoffel is gemaakt van de fijnste alpaca-en mohairwol uit Italië. De armen en benen van de teddybeer zijn voorzien van speciaal klittenband om de slof op maat af te stellen.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Geheel in overeenstemming met het hoge segment van Vetements, zijn de nostalgische sloffen verkrijgbaar op Net-a-Porter voor omgerekend zo'n 790 euro - veel meer dan we vroeger ooit hebben uitgegeven aan een soortgelijk ontwerp. Toch blijkt ook dit item een ware hit en is het online bijna volledig uitverkocht.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Tegen gebruikelijke modesysteem

Vetements maakte eerder bekend te breken met het gebruikelijke seizoenssysteem van de mode-industrie. Zo kiest het modehuis ervoor om de collecties te presenteren wanneer er tijd en de urgentie is. Afgelopen juni toonde Vetements voor het laatste een collectie, de lente/zomer 2020 unisex-collectie, tijdens de mannenmodeweek in Parijs.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion