Kendall Jenners liefde voor polkadots is dus wetenschappelijk te verklaren

We vallen net als Kendall al járen massaal voor de polkadot, en die liefde is wetenschappelijk te verklaren.

kendall-jenner-stippen
Getty Images

Nieuwe bikini voor de Spaanse zon nodig? Hola, polkadots. Liever een groovy jurkje voor een avondje dansen? Ook daar zijn stippen uitermate voor geknipt. Zelfs Kendall Jenner is niet van de print weg te slaan, en wordt veelvuldig met de vrolijke print gespot. Terwijl die massale liefde voor de print wat at random kan voelen, is het tegendeel echter waar. Er schijnt een heuse wetenschappelijke verklaring voor onze liefde met de polkadot te zijn.

Polkadot obsessie

Teen Vogue stuitte op onderzoeker Ingrid Fetell Lee, die voor haar boek 'Joyful: The Suprising Power of Ordinary Things to Create Extraordinary Happiness' in het fenomeen van De Stip dook. Ze legt daar uit dat een cirkel de meest toegankelijke vorm ter wereld is, omdat de 'scherpe randjes' ontbreken. Ons brein associeert randjes met gevaar, terwijl voor ronde vormen het tegengestelde geldt.

Stippen creëren blijheid

Uit haar onderzoek bleek dan ook dat mensen stippen met veiligheid en positiviteit associeren, terwijl scherpe hoeken aan gevaar en negativiteit gekoppeld worden. Onze liefde voor stippen wordt aangestuurd door de amygdala in onze hersens, dat verantwoordelijk is voor het ervaren, verwerken en aansturen van verschillende emoties. Ook speels- en overdadigheid koppelen we aan blijheid, waar stippen toevallig meester in zijn.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Polkadots in fashion

De stip gaat al jaren mee en popt wereldwijd op. Denk aan het Japanse Comme des Garçons Play, bijvoorbeeld, die van de print hun handelsmerk maakten (met, natuurlijk, het welbekende lachende hartje). Ook Denemarken speelt een grote rol binnen het behouden van de stip - denk aan labels zoals Ganni en Stine Goya, die tijdens de meest recente Kopenhagen Fashion Week nog een kleine ode aan de print brachten.

stine-goya-lente-zomer-2020
Stippen bij Stine Goya.
James Cochrane
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion