Chanel, Prada en Gucci ondertekenen het grootste milieuverdrag tot nu toe

Tweeëndertig grote modebedrijven, waaronder Chanel, Prada en Gucci, hebben hun handtekening onder het 'Fashion Pact' gezet.

milieu-verdrag-duurzaamheid-chanel-prada-gucci
Getty Images / Barcroft Media

Het gonst op milieugebied, en de mode-industrie is daar zeker (of juist, als gigavervuiler) geen uitzondering op. Zo werd Stockholm Fashion Week vanwege duurzaamheidsredenen gecanceled en investeerde Chanel recent nog in een groene start-up. Nu is naar buiten gebracht dat maar liefst tweeëndertig grote modebedrijven hun handtekening onder een milieuverdrag hebben gezet, op initiatief van Kering-CEO François-Henri Pinault.

'Fashion Pact'

De Franse Multinational Kering heeft op verzoek van president Emmanuel Macron het voortouw genomen wat betreft het milieuakkoord. Onder de holding vallen onder meer Balenciaga, Gucci en Yves Saint Laurent. Het zogenaamde 'Fashion Pact' wordt tijdens de G7-top in Biarritz, die morgen begint, gepresenteerd aan de wereldleiders. Dit meldt The Business of Fashion.

Ook Calvin Klein, Burberry en Versace

De tweeëndertig bedrijven die getekend hebben vertegenwoordigen dertig procent van de gehele mode-industrie. Niet alleen Chanel, Prada en Gucci hebben getekend, maar ook Hermès, Calvin Klein, Burberry en Versace. Ook modegiganten, zoals Adidas, Nike en H&M, hebben hun handtekening onder het verdrag gezet. Alleen Louis Vuitton is nog de opvallende missende schakel in het verhaal.

Mode-industrie als vervuiler

Van de deelnemende bedrijven wordt verwacht dat ze actief bijdragen aan het verminderen van klimaatopwarming. Er moeten duidelijke stappen binnen de bedrijven gezet worden om nóg meer oceaan- en plasticvervuiling tegen te gaan. Steeds meer ecosystemen worden bedreigd door de vervuilende activiteiten van de mode-industrie, en het is aan deze bedrijven om daar een omslag in te creëren. Het 'Fashion Pact' is niet bindend, maar het is wel de bedoeling dat de bedrijven jaarlijks verslag uitbrengen van hun vooruitgang.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion