Supermodel Adut Akech reageert woedend op blunder tijdschrift met plaatsen verkeerde zwarte model

'Ik voel me niet gerespecteerd en voor mij is dit onaanvaardbaar en onvergeeflijk onder alle omstandigheden.'

adut-akech-woedend-who-magazine
Victor VIRGILEGetty Images

Supermodel Adut Akech is een van de meest gevraagde modellen in de modewereld en loopt shows van de grootste modehuizen als Valentino, Chanel en Saint Laurent. Het Australische en Zuid-Soedanese model reageert nu woedend op een grote fout van een Australisch tijdschrift, die het verkeerde zwarte model plaatste bij een interview met het topmodel: 'dit zou niet zijn gebeurd bij een wit model'.

'Ik voel me niet gerespecteerd'

Het 19-jarige topmodel en de Valentino-muze werd geboren in Zuid-Soedan, groeiden op in een vluchtelingenkamp in Kenia en verhuisden vervolgens op achtjarige leeftijd naar Australië. Akech sprak over haar jeugd, vluchtelingen en hoe wordt gedacht over mensen met een andere afkomst tijdens een interview met het Australische blad WHO Magazine. Nadat het interview in het blad verscheen, maakte het tijdschrift de fout om de afbeelding van een ander zwart model, Flavia Lazarus, naast het interview met Akech te plaatsen.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Akech ging vervolgens naar Instagram om de fout van het tijdschrift aan te kaarten in een boos en emotioneel statement: 'dit heeft me erg van streek en boos gemaakt, ik voel me niet gerespecteerd en voor mij is dit onaanvaardbaar en onvergeeflijk onder alle omstandigheden. Ik voel me niet alleen persoonlijk beledigd en niet gerespecteerd, maar ik heb het gevoel dat mijn hele afkomst ook niet gerespecteerd wordt en daarom vind ik het belangrijk dat ik deze kwestie aan de kaak stel.'

'Dit zou niet zijn gebeurd bij een wit model'

Het model stelde verder: 'diegene die deze fout maakte dacht duidelijk dat ik het model op de foto was en dat is niet oké. Dit laat zien dat mensen erg onwetend en bekrompen zijn dat ze denken dat elk zwart meisje of Afrikaanse mensen in het algemeen er hetzelfde uitzien. Ik heb het gevoel dat dit niet zou zijn gebeurd met een wit model' stelde Akech.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Het Australische blad bood zijn excuses aan en ook Melbourne Fashion Week, het evenement dat de aanleiding voor het interview was, liet weten de fout diep te betreuren: 'we zijn zeer teleurgesteld dat een foto van een van onze modellen, Flavia Lazarus, per ongeluk is afgedrukt in plaats van een foto van Adut. Zowel Adut als Flavia hebben hun teleurstelling uitgesproken en wij ondersteunen hen. Deze fout is onaanvaardbaar.' Akech wilt met haar bericht juist het grotere probleem aan de kaan stellen: 'ik ben niet de eerste die dit overkomt en het moet stoppen.'

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion