Chanel werkt voor het eerst samen met transgendermodel Teddy Quinlivan

Het Franse modehuis kiest model Teddy Quinlivan als het nieuwe gezicht van diens beautycampagne.

chanel-transgendermodel
Claudio LaveniaGetty Images

Een primeur voor Chanel: het Franse modehuis slaat de handen ineen met transgendermodel Teddy Quinlivan. Zo zal het 25-jarige Amerikaanse model het nieuwe gezicht worden van Chanel Beauty. Het is de eerste keer in de geschiedenis van het iconische modehuis dat er samen wordt gewerkt met een transgendermodel, weet WWD.

Chanels eerste transgendermodel

Nadat Victoria's Secret begin augustus bekend maakte in zee te gaan met transgendermodel Valentina Sampaio, is het nu de beurt aan Chanel. Model en activiste Quinlivan, die in september 2017 publiekelijk "uit de kast kwam" als transgender, deelde het grote nieuws zelf via haar Instagram-account. Zo plaatste ze de eerste beelden van haar beautycampagne voor Chanel, waaronder een video en foto, met daarbij een emotionele boodschap waarin ze benadrukt hoe belangrijk de klus voor haar is. Zo schreef het model:

'Ik ben erachter gekomen dat ik niet meer huil als ik mij verdrietig voel, maar is het niet interessant dat we tranen laten bij momenten van triomf? Dit was een van die triomfantelijke huilmomenten voor mij. Mijn hele leven is een strijd geweest. Van constant gepest worden op school, kinderen die mij bedreigden te vermoorden en in details vertelden hoe ze dat dan zouden doen, mijn eigen vader die mij sloeg en mij uitschold tot harde kritiek krijgen na openlijk te spreken over seksuele intimidatie op de werkvloer... Dit is een overwinning die al die sh*t het waard maakt.'
This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Teddy Quinlivan

Hoewel Teddy met haar beautycampagne voor Chanel een grote klus heeft binnengehaald, is het model zeker geen onbekende in de modewereld. Zo heeft Teddy shows gelopen voor vele grote modehuizen, waaronder Louis Vuitton, Gucci, Saint Laurent, Dior, Chloé en Giambattista Valli. Ook liep ze al eens een show voor Chanel. Naast haar vertoningen op de catwalk is Quinlivan meerdere malen verschenen op covers van magazines als L’Officiel, Porter Magazine en Wonderland, en werkte ze samen met beautymerken als Milk Makeup, Redken en stond ze model voor de geurenlijn van Maison Margiela.

Louis Vuitton 2019 Cruise Collection : Runway
Teddy op de catwalk bij Louis Vuitton Cruise 2019.
Peter WhiteGetty Images
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion