LVMH vernoemt hun bekende modeprijs naar Karl Lagerfeld als eerbetoon

Het luxebedrijf heeft hun bekende modeprijs naar de overleden Duitse ontwerper vernoemt.

Karl Lagerfeld Prize LVMH
Stephane Cardinale - CorbisGetty Images

Karl Lagerfeld, de Duitse ontwerper en creative director van onder meer Chanel en Fendi die in februari dit jaar overleed, krijgt een eigen modeprijs die naar hem vernoemd wordt, dat meldt WWD.

Award voor beloftevolle ontwerpers

Het Franse luxeconglomeraat Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) herintroduceert hun bekende Special Prize als de Karl Lagerfeld Prize, dit als eerbetoon aan de wereldbekende designer. De Karl Lagerfeld Prize, die wordt uitgereikt aan beloftevolle ontwerpers, wordt voor het eerst uitgereikt op 4 september in Parijs. Wie deze award in ontvangst neemt, ontvangt 150 duizend euro en wordt een jaar lang opgeleid door een team experts binnen het modebedrijf.

Delphine Arnault karl lagerfeld Prize
Karl Lagerfeld en Delphine Arnault tijdens de LVMH Prize Awards in 2017.
Victor BoykoGetty Images

Waardevolle momenten koesteren

'Karl Lagerfeld is sinds de lancering in 2014 bij de prijs betrokken', zegt Delphine Arnault, directeur en vicepresident van Louis Vuitton aan WWD. 'Hij was er vanaf de eerste dag mee bezig en vervoerde iedereen met zijn enthousiasme, energie en zijn passie voor mode. We zullen die waardevolle momenten altijd koesteren.' De eerste winnaar van de nieuwe Karl Lagerfeld Prize wordt op 4 september bekendgemaakt in de Fondation Louis Vuitton. Dit jaar hebben zo'n 1700 kandidaten uit meer dan 100 landen zich aangemeld om kans te maken op de prijs.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion