'Hudson's Bay vertrekt eind dit jaar nog uit Nederland'

Wegens lage verkoopcijfers sluit de winkelketen zijn deuren in Nederland.

hudsons-bay-vertrek-nederland
Hudson's Bay

In juni kwam het nieuws naar buiten dat de luxe winkelketen Hudson's Bay, die in 2017 voor het eerst zijn deuren opende in Nederland, het zwaar te verduren heeft. Volgens het AD was het 'een kwestie van tijd' voordat de keten weer zou vertrekken uit ons land. Daarin lijkt de krant nu gelijk te hebben. Volgens documenten – die in handen zijn van Het Financieele Dagblad – blijkt dat Hudson's Bay per 31 december 2019 uit Nederland weggaat.

Hudson's Bay sluit winkels in Nederland

Het FD meldt dat zij een brief in handen hebben van de Hudson’s Bay Company (HBC), de eigenaar van de Nederlandse winkels. Daarin staat dat 'vanwege de langdurig financieel onhoudbare situatie hebben de aandeelhouders in HBC besloten de verdere financiering in HBC te staken en de winkels in Nederland te sluiten per eind 2019. Dit betekent dat HBC een collectief ontslag zal gaan voorbereiden in verband met het beëindigen van de arbeidsovereenkomsten van alle medewerkers van HBC.' Volgens het FD zou het 'collectief ontslag' nog niet bekend zijn gemaakt aan de medewerkers van het luxe warenhuisconcern.

Verlies van banen

Dat betekent dus dan meer dan 1400 medewerkers van het bedrijf binnenkort op straat zullen staan. Hoewel Hudson's Bay ontkent dat er een definitief besluit is genomen (de onderhandelingen met 'stakeholders' zouden nog in volle gang zijn), hebben vakbonden CNV en De Unie het vertrek van de winkelketen al bevestigd. Hudson's Bay was vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar, meldt het FD.

Geen faillissement

Het vertrek van Hudson's Bay uit Nederland zou niets te maken hebben met een eventueel faillissement. Zo zegt vakbondbestuurder Jacqueline Twerda tegen Nu.nl dat de focus van het bedrijf in de toekomst komt te liggen op andere landen. 'Het is een bedrijfsbeëindiging, de werkzaamheden worden weer overgeheveld naar andere landen. Maar het Nederlandse avontuur eindigt.'

Saks off 5th gesloten

Hudson's Bay opende in 2017 op verschillende locaties in Nederland zijn deuren. Zoals ook het dochterbedrijf Saks Off 5th in Amsterdam en Rotterdam. Dit outletwarenhuis kampte al snel met zware tegenslagen, dat resulteerde in dalende omzetten en de beslissing om de deuren te sluiten viel daarom al in april dit jaar. De panden zouden omgebouwd worden tot outlets van Hudson's Bay, maar ook die zullen hoogstwaarschijnlijk eind dit jaar verdwijnen uit het Nederlandse straatbeeld.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion