Iconische modefotograaf Peter Lindbergh overleden op 74-jarige leeftijd

Op Instagram brak het nieuws dat fotograaf Peter Lindbergh is overleden.

peter lindbergh-overleden
Larry BusaccaGetty Images

De iconische modefotograaf Peter Lindbergh is overleden op 74-jarige leeftijd. Dat meldt het officiële account van de fotograaf zojuist op Instagram.

Peter Lindbergh overleden

Het trieste nieuws werd gedeeld door het geverifieerde Instagram-account @therealpeterlindbergh met een zwart-wit foto van een set. In de beschrijving staat: 'Met veel verdriet in ons hart willen we meedelen dat Peter Lindbergh op 3 september 2019 op 74-jarige leeftijd is overleden. Hij laat zijn vrouw Petra, eerste vrouw Astrid en vier kinderen Benjamin, Jérémy, Simon, Joseph en zeven kleinkinderen achter.' Zijn plotselinge overlijden komt als een grote schok voor de modewereld. Er is vooralsnog niets bekend over Lindberghs doodoorzaak.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Iconische modefotograaf

Peter Lindbergh werd op 23 november 1944 geboren in Leszno, Polen. Hij startte zijn carrière in 1978 en werkte samen met talloze modetijdschriften en modehuizen. Ook werkte hij met de grootste supermodellen uit de jaren tachtig en negentig, waaronder Naomi Campbell, Christie Turlington, Kate Moss, Cindy Crawford en Linda Evangelista, en waren het vooral zijn fotoshoots die hen de status van "supermodel" gaven. Er wordt ook wel gezegd dat Lindbergh de uitvinder is van het iconische begrip.

Photograph, People, Black-and-white, Beauty, Hairstyle, Snapshot, Fashion, Friendship, Photography, Monochrome,
Naomi Campbell, Linda Evangelista, Tatjana Patitz, Christie Turlington en Cindy Crawford voor de lens van Peter Lindbergh, Vogue UK, 1990.
Peter Lindbergh

Lindbergh stond bekend om zijn typische fotografie-stijl. Zo zijn al zijn foto's zwart-wit en ziet hij zijn modellen het liefst zo natuurlijk mogelijk voor zijn lens. Lindberghs bekendste foto is de foto van Linda Evangelista, Naomi Campbell, Cindy Crawford, Christy Turlington en Tatjana Patitz – toen nog jonge modellen – voor het januarinummer van de Britse Vogue in 1990 (zie hierboven). Onlangs schoot de Duitse fotograaf ook nog de verschillende zwart-wit covers van het septembernummer van de Britse Vogue, waarvan Duchess of Sussex Meghan Markle gasthoofdredacteur was.

Peter Lindbergh voor Vogue Nederland

Lindbergh heeft in zijn carrière tientallen internationale Vogue-covers geschoten, waaronder die van Vogue Nederland in oktober 2016 met Nederlands topmodel Lara Stone. Het speciale collector's issue van Vogue Nederland werd geschoten in de haven van Rotterdam. De lancering van het legendarische oktobernummer werd feestelijk gevierd in de Kunsthal in Rotterdam, waar de iconische modefotograaf tegelijkertijd zijn expositie A Different Vision on Fashion Photography opende. Lees hier het interview van modejournalist Fiona Hering met Peter Lindbergh.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion