Thebe Magugu wint LVMH Prize als eerste Afrikaanse ontwerper

De Zuid-Afrikaanse ontwerper wint de LVMH Prize 2019 met zijn uitzonderlijke ontwerpen.

thebe-magugu-wint-lvmh-prize-2019
LVMH Prize

De Zuid-Afrikaanse ontwerper Thebe Magugu heeft de LVMH Prize 2019 gewonnen. Het grote nieuws werd bekend gemaakt op het Instagram-account van de prestigieuze modeprijs, dat in het leven is geroepen door het Franse luxeconglomeraat Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH). Magugu is hiermee de eerste Afrikaanse ontwerper die de prijs in ontvangst mag nemen.

Thebe Magugu wint LVMH Prize 2019

De 25-jarige Thebe Magugu heeft met zijn benaming tot LVMH Prize winnaar een geldbedrag van 300.000 euro gewonnen om in zijn modelabel te investeren. Daarnaast wordt de ontwerper een jaar lang begeleid door een mentor. Andere kansmakers voor de prestigieuze modeprijs waren Kunihiko Morinaga van label Anrealage, Bethany Williams, Emily Adams Bode van Bode, Hed Mayner (die wel de onlangs in het leven geroepen Karl Lagerfeld Prize heeft gewonnen), Kenneth Izedonmwen van Kenneth Ize, Phipps en Stefan Cooke. FashionUnited meldt dat de Nederlandse ontwerper Duran Lantink, die zijn collectie in samenwerking met Batavia Stad zal showen tijdens Amsterdam Fashion Week, tot de laatste twintig kandidaten behoorde.

Eerste Afrikaanse ontwerper die de LVMH Prize wint

Niet alleen is het winnen van de felbegeerde LVMH Prize goed nieuws voor de Zuid-Afrikaanse ontwerper, ook kaart het een bijzonder moment aan in de geschiedenis van de modeprijs. Zo is Thebe Magugu de eerste Afrikaanse ontwerper die de titel binnensleept. De ontwerper, die woont en werkt in Johannesburg, richtte in 2016 zijn eigen label met de naam Thebe Magugu op. In een interview met Vogue Business vertelde hij dat hij enkel kleding ontwerpt met een functie. 'Ademende stoffen en een slim ontwerp, bijvoorbeeld door zakken. Simpele dingen die dagelijks van pas komen,' aldus de Afrikaanse designer. De ontwerpen van Magugu zijn verkrijgbaar bij 24 Sèvres, het online verkoopkanaal van het Parijse luxewarenhuis Le Bon Marché.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

LVMH Prize

Ieder jaar wordt de LVMH Prize uitgereikt, een modeprijs als aanmoediging voor veelbelovend talent op het gebied van ontwerp en design. Kanshebbers zijn modeontwerpers onder de veertig jaar die minstens twee collecties hebben geproduceerd. Vorig jaar ging de prijs naar de Japanse streetwear-ontwerper Masayuki Ino en zijn modelabel Doublet.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion