Vogue Nederland lanceert oktobernummer 'The Real Deal' met curvy supermodel Jill Kortleve

Vogue's oktobernummer staat bomvol verhalen over zelfliefde en body positivity met model Jill Kortleve op de cover.

vogue oktober 2019 jill kortleve
Scott Trindle, Vogue Nederland, oktober 2019.

The Real Deal! Vogue's oktobernummer is hier en staat in het teken van zelfliefde, body positivity en schaamteloosheid. Wie anders op de cover dan Nederlands curvy supermodel Jill Kortleve? Na jaren diëten voor een sample maat omarmde ze haar natuurlijke figuur en nu heeft ze niet alleen meer werk dan ooit, ze is bovendien gelukkig.

Zelfliefde en body positivity

De Limburgse Jill Kortleve – die net haar New York Fashion Week debuut maakte – doorbreekt alle conventionele ideeën over schoonheid in de mode-industrie. Net zoals wij helemaal voor Jill vielen deed ook Sarah Burton van Alexander McQueen dat toen ze Kortleve voor haar Lente/Zomer 2019-campagne boekte. En Rihanna wanneer ze Jill tot het gezicht van de Fenty Beauty campagne doopte begin dit jaar.

jill kortleve vogue nederland cover oktober 2019
Scott Drindle voor Vogue Nederland, oktober 2019.

Steeds meer grote modehuizen zwichten voor curvy models en zelfs Anna Wintour besliste laatst om een Dior-jurk die te nauw was voor Jill open te knippen op de set van de Amerikaanse Vogue. Vogue-journalist Fiona Hering sprak covermodel Jill voor een diepte-interview over taboe's doorbreken en trots zijn op striae. 'Ik ken meiden die het continu over body positivity hebben, soms vind ik dat too much. Het is belangrijk dat er op authentieke wijze positieve verandering komt', aldus Jill in het oktobernummer van Vogue.

Openhartig

Daarnaast praten actrice Maryam Hassouni en twee andere bekende Nederlanders over hun zoektocht naar heelheid en zijn openhartig over rouw en depressie. Zo vertelt Hassouni in Vogue's oktobernummer dat een depressie toch echt iets anders is dan even een dipje. Haar laatste episode is gelukkig alweer even geleden maar het blijft een struggle om de te dealen met die ongenode gast die zich telkens weer laat zien.

Maryam Hassouni vogue nederland cover oktober 2019
Actrice Maryam Hassouni vertelt in Vogue's oktobernummer over haar worstelingen met depressie.
Philippe Vogelenzang voor Vogue Nederland, oktober 2019.

Verwacht in Vogue's oktobernummer daarnaast een ode aan imperfecties en zelfliefde met een exclusief interview met wereldster Lizzo. Ook vlogen we de wereld over naar Beiroet en bezochten de parel van de Côte d'Azur, lees uitgebreide interviews met game changers in de mode-industrie en ontdek "how to express yourself" in de meest stijlvolle Vogue-way.

Het oktobernummer van Vogue Nederland is vanaf nu verkrijgbaar in de online shop en ligt vanaf donderdag 12 september in de winkels.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion