Waarom Vogue's covermodel Jill Kortleve de ster van New York Fashion Week is

Het Nederlandse model werd show na show gespot tijdens de New Yorkse modeweek.

jill-kortleve-vogue-covermodel-new-york-fashion-week
Salvatore DragoneImaxtree

Vogue's covermodel van het gloednieuwe oktobernummer Jill Kortleve timmert hard aan haar weg naar succes. Het Nederlandse curvy model was eerder het gezicht van Alexander McQueen, Rihanna's Fenty Beauty en Zara, en maakte afgelopen week haar New York Fashion Week debuut. Maar daar blijft het niet bij, de 25-jarige Nederlandse loopt show na show tijdens de Amerikaanse modeweek van ontwerpers als Prabal Gurung en Michael Kors.

Jill Kortleve tijdens NYFW

Afgelopen week schitterde het Nederlandse model uit Limburg voor het eerst tijdens NYFW op de catwalk van de Kate Spade New York-show, die zich bevond onder de stralende zon in de Elizabeth Street Garden in Soho. Diezelfde dag kon Jill nóg een show toevoegen aan haar lijstje, en liep ze de catwalk van New Yorks label Area in een fonkelende look. Een dag later popte Jill opnieuw op, in een felgroene outfit op de catwalk van het modehuis Prabal Gurung.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Gisteren werd het model opnieuw gespot op de catwalk tijdens de New Yorkse modeweek, en niet bij de minste ontwerper. Gehuld in de nieuwste collectie was Jill onderdeel van de Lente/Zomer 2020-show van niemand minder dan Michael Kors. Jill werd tijdens haar shows vergezeld door de grootste modellen van nu als Kaia Gerber, Gigi en Bella Hadid en Mica Argañaraz. In een industriële scheepswerf in Brooklyn werd de show gehouden, die een positieve en politieke boodschap voor de toekomst van Amerika bevatte.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

In een emotioneel statement op haar Instagram-account laat Jill weten ongelofelijk trots te zijn op haar eerste New York Fashion Week: 'Mijn laatste NYFW-show voor @michaelkors!! Deze hele week was een droom', aldus het model. Met maar liefst vier shows op haar naam tijdens de New Yorkse modeweek, zijn we benieuwd in welke show we het Nederlandse model zullen spotten in Parijs, Londen en Milaan.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Body positivity

Het mag duidelijk zijn dat de Limburgse Jill Kortleve New York Fashion Week rockt. Het uit Heerlen-afkomstige model doorbreekt alle conventionele beautystandaarden in de mode-industrie en is daardoor een inspiratie voor velen. Zo schreef ze geschiedenis met haar campagne voor Zara waarmee ze het eerste curvy model voor de modegigant was. In de preview van Jills interview met Vogue vertelt het model openhartig over haar werk en de veranderende beauty normen in de mode-industrie, en hoe haar internationale modellencarrière als een speer gaat. 'Ik wil alles uit mijn carrière halen wat erin zit.’

Het oktobernummer van Vogue Nederland met Jill Kortleve op de cover is vanaf nu verkrijgbaar in de online shop en ligt vanaf vandaag in de winkels.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion