Demna Gvasalia stapt per direct op als creative director bij modehuis Vetements

De ontwerper laat weten zich te willen focussen op andere projecten.

Demna-Gvasalia-verlaat-vetements
Getty Images

Demna Gvasalia verlaat Vetements, zo meldt Women's Wear Daily. Gvasalia zou het modehuis verlaten om 'nieuwe projecten na te streven'. De ontwerper blijft creatief directeur van modehuis Balenciaga, waarvan hij de nieuwe Lente/Zomer collectie 2020 op 29 september zal presenteren tijdens Paris Fashion Week.

Demna Gvasalia verlaat Vetements

In een interview tegenover WWD vertelt Gvasalia waarom hij ervoor kiest zijn eigen label te verlaten. 'Ik begon Vetements omdat ik genoeg kreeg van alleen maar dezelfde mode. En tegen alle verwachtingen in, veranderde de mode-industrie voor altijd sinds Vetements verscheen en opende het een nieuwe deur voor zo veel andere merken. Ik heb het gevoel dat ik mijn missie van concept- en ontwerpinnovator bij dit uitzonderlijke merk heb volbracht en Vetements is uitgegroeid tot een bedrijf dat zijn creatieve erfgoed zelfstandig kan ontwikkelen tot een nieuw hoofdstuk.' De ontwerper geeft aan zich te willen focussen op nieuwe projecten.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Vetements

Vijf jaar geleden begon begon de uit Georgië afkomstige Demna Gvasalia het modehuis Vetements als een tegengeluid op de heersende mode-industrie. Zo werd de mannen en vrouwencollectie gepresenteerd in een show in twee collecties per jaar die een nieuwe kijk bracht op streetwear. Samen met zijn broer Guram en een groep vrienden lanceerde hij het label dat al snel bekendheid kreeg en populair werd in de internationale modewereld. CEO Guram Gvasalia blijft wel werkzaam bij het modehuis. Tegenover WWD laat hij weten: 'wat Demna heeft bereikt de afgelopen jaren is een belangrijk hoofdstuk in het verhaal van Vetements. We zijn Demna erg dankbaar voor zijn bijdrage aan het modehuis.'

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Demna Gvasalia's laatste collectie van Vetements was de lente/zomer 2020 show die plaatsvond in een McDonald's winkel op de Champs Élysées in Parijs. Naast de andere iconische shows van het modehuis, toonde ook deze collectie weer meme-waardige ontwerpen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion