Net als & Other Stories en Arket gaat ook H&M binnenkort andere merken verkopen

De Zweedse modegigant is op zoek een "hoofd externe merken".

hm-andere-merken-verkopen
H&M

Bij winkels als & Other Stories en Arket worden allang niet meer alleen producten van de merken zelf verkocht. Zo kun je er bijvoorbeeld terecht voor een paar Reebok-sneakers of beautyproducten van Kocostar. Het duurt niet lang meer voordat er ook bij H&M producten van derden in de schappen liggen. Dat meldt FashionUnited.

H&M verkoopt andere merken

Sinds het bestaan van de Zweedse modegigant worden er uitsluitend producten van het merk zelf verkocht, inclusief de vele samenwerkingen met designers of productiemaatschappijen zoals Marvel en Disney. Daar komt naar verluidt binnenkort verandering in. Zo zou er op de website van H&M een vacature uitstaan naar een "hoofd externe merken", weet het Zweedse platform Break It (via FashionUnited). De functie heeft als doel een compleet nieuw aanbod externe merken op te bouwen, zoals dat ook gebeurd bij zusterbedrijven & Other Stories en Arket.

& Other Stories en Arket

Binnen de H&M Group, het moederbedrijf van H&M, worden al langere tijd andere merken verkocht, zoals bij & Other Stories en Arket. Die samenwerkingen met derden zijn erg belangrijk voor de Zweedse modegigant, zo vertelde directeur Karl-Johan Persson onlangs nog. De CEO liet in april 2019 weten dat gebruik maken van de expertise van andere bedrijven H&M alleen maar sterker kan maken. 'Waarom zouden we iets zelf maken als iemand anders dit al perfect doet?' aldus Persson destijds.

Het is nog even afwachten wanneer H&M de nieuwe verkoopstrategie zal implementeren. Het lijkt er hoe dan ook sterk op dat je binnenkort wellicht je nieuwe Adidas-sneakers ook gewoon bij H&M kunt aanschaffen. Breng in de tussentijd een bezoek aan het nieuwe outlet-concept van het merk, Afound.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion