Doutzen Kroes, Gigi Hadid en Candice Swanepoel openen Max Mara-show met feministisch kapsel

Tijdens de show van Max Mara waren modellen op een geheime missie.

Clothing, Fashion, Fashion model, Trench coat, Overcoat, Coat, Fashion design, Outerwear, Human, Suit,
Max Mara

Na de aftrap van Milan Fashion Week gisteravond met shows van Alberta Ferretti en Prada is vandaag de tweede dag van de Italiaanse modeweek van start gegaan met de show van Max Mara. Het Italiaanse modehuis verzamelde de meest gewilde modellen van het moment om gezamenlijk de catwalk te bestormen als vrouwelijke spionnen voor de nieuwe Lente/Zomer 2020 collectie. Niemand minder dan supermodellen Doutzen Kroes, Candice Swanepoel en Gigi Hadid openden de show in toepasselijke feministische outfits en matching vlechten, à la Greta Thunberg.

Ode aan vrouwelijke spion

De Lente/Zomer 2020 collectie van Max Mara is geïnspireerd op krachtige, vrouwelijke spionnen en geheim agenten. 'Fictie heeft meer vrouwelijke spionnen nodig’, zo stelt het persbericht van het modehuis waar feministische schrijfster Natasha Walter wordt geciteerd. 'Vrouwen zijn immers getraind om geheimen te bewaren'.

Fashion model, Fashion, Fashion show, Runway, Clothing, Fashion design, Shoulder, Outerwear, Human, Public event,
Max Mara

Geheel in lijn met deze visie openden de drie supermodel spionnen Doutzen, Gigi en Candice de show, gehuld in fierce grijze looks met matching en bijpassende vlechten klaar voor een geheime missie. Wellicht niet geheel toevallig matcht het kapsel met dat van de jonge klimaatactiviste Greta Thunberg, die op dit moment wereldwijd actie voert om het klimaat probleem onder de aandacht te brengen met onder meer Global Climate Strike deze maand.

Geïnspireerd op het feit dat Killing Eve-schrijfster Phoebe Waller-Bridge het script van de nieuwe James Bond-film passend gaat maken voor een post-Me Too tijdperk, werd het idee gecreëerd van het tonen van de garderobe van een vrouwelijke 007 in de nieuwe collectie. Voor de finale betraden Kaia Gerber, de Hadid-zussjes en Joan Smalls de catwalk, gekleed in een colour-coordinated pastelkleurige looks inclusief Lara Croft-geïnspireerde petjes als ware moderne Bond girls.

Fashion model, Fashion, Fashion design, Eyewear, Fun, Event, Runway, Fashion show, Haute couture, Dress,
Backstage na de show.
Max Mara

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion