Gigi Hadid verschijnt in een trouwjurk en Bella Hadid is een harlekijn voor Moschino

De zussen tillen het begrip 'bruidegom' en 'clown' naar een geheel nieuw, high fashion level.

gigi-bella-hadid-moschino-2020
Imaxtree / Daniele Oberrauch

Laat het maar aan de zussen Hadid over om als couture bride en high fashion clown op de catwalk te verschijnen. Voor de Moschino Lente/Zomer 2020 collectie liet ontwerper Jeremy Scott zich zichtbaar inspireren door Pablo Picasso, met kleurrijke looks die niet onderdeden voor een explosief schilderij.

Geïnspireerd door Pablo

De show vond plaats in het Milanese Palazzo del Ghiacco, waar twee immense fotolijsten in Barok-stijl het decor vormden. De uitgelezen achtergrond voor looks die rechtstreeks van een schilderpallet leken te komen, met alle perfecte (én minder perfecte) verfstrepen van dien. Een ode aan de verschillende stijlen van de beroemde Spaanse kunstenaar, kunnen we wel stellen.

Gigi en Bella Hadid

Zo verscheen Bella Hadid als een prachtige harlekijn, hét boegbeeld van het Italiaanse volkstoneel. Een scherpe verwijzing naar Picasso's bekende schilderijen van Harlekijnen uit zijn roze en blauwe periode. Gigi Hadid verscheen op haar beurt traditiegetrouw als bruid, net als een jaar geleden. Kaia Gerber bestierde als een abstracte gitaar de catwalk, tevens een knipoog naar de baanbrekende Guitars van Picasso uit het begin van de vorige eeuw.

moschino-lente-zomer-2020
Daniele Oberrauch / Imaxtree
moschino-lente-zomer-2020
Daniele Oberrauch / Imaxtree

Jeremy Scotts nieuwe werk

Ook de jurk van model Stella Maxwell is het inzoomen waard. Het kledingstuk zat vol met Picasso's 'little flowers', één van zijn kleurrijkere werken. Jeremy Scott verwerkte tevens stieren, flamenco dansers én stierenvechters in zijn nieuwe collectie. Scott zou Scott overigens niet zijn als er geen glitters in de collectie verwerkt waren, dus ook pailletten zien we weer in grote getale terug.

moschino-lente-zomer-2020
Daniele Oberrauch


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Gigi Hadid