Chanel houdt voor het eerst in jaren haar Cruise-show buiten Parijs

Het Franse modehuis zwaait na drie jaar haar geliefde Parijs uit, om in 2020 ciao te zeggen tegen het Italiaanse Capri.

chanel-cruise-2021-capri
Bertrand Rindoff Petroff / Getty Images

Er is een tijd van komen en gaan, zo ook voor het geliefde Parijs van Chanel. Alhoewel: voor even dan. De Cruise 2021 show, die voor 7 mei 2020 op het program staat, zal in ieder geval plaatsvinden in het Italiaanse Capri. Het Franse modehuis lijkt - na drie jaar - te verlangen naar een vleugje la dolce vita, zo blijkt.

Chanels Cruise shows

'Chanel', 'Cruise' en 'Parijs' werden de afgelopen jaren vaak in één adem genoemd. Zo was er dit jaar die prachtige treinreis in het Grand Palais, en een jaar eerder – toen nog onder Lagerfelds vleugels – dat immense schip, gesitueerd op dezelfde locatie. Toch lijkt het Franse modehuis nu na drie jaar wat verder van huis te willen, en waar heeft een mens minder heimwee dan op het Italiaanse Capri?

Virginie Viard

Tijdens de Cruise-show zal de tweede collectie van Virginie Viard te zien zijn. In het verleden vonden de Cruise-presentaties van het Franse modehuis regelmatig plaats in het buitenland – denk aan Saint-Tropez, Havana, Venetië en Singapore. Daar kwam in 2015 verandering in na de aanslagen in Frankrijk. Het modehuis koos de opvolgende jaren steevast voor Parijs om de reputatie van de stad weer te versterken, zo is te lezen op WWD.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Gabrielle Coco Chanel

Nu lijkt het echter weer tijd om de hort op te gaan. Geen onlogische keuze, want beweging ís Chanel. Gabrielle introduceerde in 1920 al ontwerpen die gemaakt waren voor reizen naar verre én zonnige oorden. On y va!

Bij het oktobernummer van Vogue krijg je een speciale Chanel Special cadeau. Hij ligt in de winkels of is hier online te bestellen.This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion