Jennifer Lopez vertelt verhaal achter 'die iconische Versace-jurk' in deze video

Na de Versace Lente/Zomer 2020-show vertelt Jennifer Lopez nu over haar catwalkfinale in Grammy's-jurk uit 1999.

De frontrow tijdens de Versace Lente/Zomer 2020-show, en vervolgens het internet, gingen helemaal los toen tijdens de finale ineens J. Lo opdook. Niet zomaar een modellenverschijning voor de wereldberoemde zangeres, maar een trip down memory lane: Jennifer Lopez droeg namelijk die ene iconische Versace-jurk (of in ieder geval een geüpdatet versie ervan) die ze in 2000 droeg tijdens de Grammy Awards en die toen gelijk viraal ging. Sterker nog, Google bezweek bijna onder de veelvuldige zoektocht naar "J.Lo" + "Versace" dat hieruit een nieuwe vondst voortvloeide waar we nog steeds dankbaar voor zijn: Google Images. Terug naar 2019 voor Versace's Lente/Zomer 2020-show in Milaan. Een moment waarop fashion en popcultuur samenkwamen om (wederom) geschiedenis te schrijven. Pas geleden reflecteerde Lopez nog even op dat moment op de rode loper van de Grammy's twintig jaar geleden: 'Het was gewoon een van die perfecte momenten\. De hitzangeres in een chiffon Versace-look met tropisch juweelgroen dessin, dieper dan diepe halslijn en de stof die subtiel open blies terwijl ze liep. Nu vertellen Lopez en Donatella Versace voor Vogue.com hoe deze herleving op de catwalk begon. Het idee kwam voor het eerst op tafel tijdens het Met Gala – ook al een Vogue-aangelegenheid.

Terugblik

Verder blikt Jennifer Lopez terug op het moment waarop ze juist deze Versace jungle-jurk koos om aan te trekken voor de Grammy Awards, aan de zijde van toenmalige geliefde P Diddy. Ten tijde van de awardshow was Lopez The Wedding Planner aan het filmen en presenteerde stylist Andrea Lieberman haar een selectie outfits voor de muziekawards. Het bleek het allemaal nét niet, dus besloten ze de styling uit te stellen tot de volgende dag. Toen Lieberman de beruchte Versace tevoorschijn toverde was het voor Lopez meteen duidelijk dat dit hem moest worden – ook al was deze al eerder gedragen door Spice girl Geri Halliwell en Donatella Versace zelf. 'Als ik eerlijk ben', zegt Lopez nu: 'Vond ik het helemaal niet zo'n risqué outfitkeuze.' De rest van de wereld dacht daar anders over. Het werd gezien als 'provocatief' en iedereen wilde Jennifer Lopez in die jurk eens goed van dichtbij bekijken. 'Ik denk dat het de verbeelding prikkelde. Wat betreft mijn carrière markeerde deze jurk ook wel een keerpunt. Zelfs als je mijn films en muziek niet kende, zouden mensen wel dit moment herkennen en die jurk.' Voor de 20e verjaardag van 'The Dress', vloog Lopez naar Milaan om de Versace Lente/Zomer 2020-show af te sluiten in een replica van haar originele look. Bekijk de video voor de behind-the-scenes verhalen.

Gefilmd in de Lotte New York Palace

Regisseur Max Bartick
DP Emmanuella Zachariou
DP, Milan John Fisher
AC David Root
Geluid Tyler Postiglione
Setdesigner Javier Irigoyen
Producer Alyssa Marino
Producer, Milan James Graley
Associate Producers Sam Marine, Maya Solo
Redacteurs Sam Norton, Tim Beeston, Theo Rosenthal


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion