Iedereen heeft het over Leon Dame, het Margiela-model dat met zijn loopje de modewereld op stelten zet

Het Duitse model verraste iedereen met zijn "moody walk" tijdens de Maison Margiela-show in Parijs.

leon dame maison margiela
Peter WhiteGetty Images

Leon Dame, het 20-jarige model dat tot gisteren vrij onbekend was, was woensdag tijdens Paris Fashion Week hét gespreksonderwerp van de dag. Niet door zijn looks, wel door zijn savage loopje tijdens de Maison Margiela Lente/Zomer 2020-show.

Bekende loopje

Er zijn te weinig woorden om Leons loopje - dat gisteren zowat heel het internet bezighield - te omschrijven. In maar liefst één minuut wist het Duitse model zichzelf op de kaart te zetten met zijn signature walk die hij tijdens de vorige show van Margiela al debuteerde. Alleen kreeg, tot iedereens vreugde, zijn loopje deze keer een extra vleugje drama.

Look to kill

Het begon allemaal op woensdag toen Dame de show van Maison Margiela sloot, gekleed in een militair geïnspireerde look. In een video van zijn catwalk-walk is te zien hoe Leon met een licht gebogen houding en een look to kill de nieuwste creatie van John Galliano showt. Met een moody blik en stampende voeten, galoppeert (?) hij zelfs op één punt de runway op. Zijn sinistere blik en agressieve loopje, dat ook wel op het wankelende loopje van een pasgeboren giraf leek, zorgde ervoor dat de aanwezigen op de frontrow - licht twijfelend - naar hun iPhone grepen om de fameuze actie vast te leggen.

leon-dame-model-maison-margiela-paris-fashion-week
Leon Dame tijdens de Lente/Zomer 2020-show van Maison Margiela.
Peter WhiteGetty Images

Geplande choreografie

Hoe spontaan het ook leek, deze zigzaggende choreografie was zeker gepland: 'ik had al iets in mijn hoofd, maar ik werkte het uit tijdens de repetities met Pat Boguslawski de avond voor de show,' vertelde Dame aan de Amerikaanse Vogue, die de beroemde choreograaf inschakelde om zijn strut tot leven te brengen. De internationale modeweken zijn nog niet afgelopen, maar laat ons nu al stellen dat Dame's stroll de meest legendarische van dit modeseizoen is.

Wie is Leon Dame

Dame is een Berlijnse student, saxofonist en model die zijn debuut op de catwalk maakte in 2016. Hij brak pas echt door toen hij zijn signature walk aan de wereld introduceerde afgelopen seizoen tijdens de Herfst/Winter 2019-show van Margiela. Het model liep dit seizoen al voor grote modehuizen als Gucci, Valentino, Alexander McQueen en Burberry.

Bekijk de video hier die Dame zelf op Instagram postte:

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Bekijk alle looks van de Maison Margiela Lente/Zomer collectie:

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion