De Amerikaanse modeketen Forever 21 op het randje van faillissement

Het ging al een tijdje niet goed met Forever 21, maar nu lijkt het einde toch echt in zicht.

forever-21-failliet
Mike KempGetty Images

Onlangs kregen we nog te horen dat Hudson's Bay definitief uit Nederland vertrekt wegens slechte verkoopcijfers. Ook een andere modeketen zal binnenkort misschien uit het winkellandschap verdwijnen. Het gaat om de Amerikaanse keten Forever 21, die volgens WWD een faillissement heeft aangevraagd.

Forever 21 mogelijk failliet

Het Amerikaanse Forever 21 heeft het de afgelopen jaren zwaar te verduren gehad. Het zou nu zelfs zo slecht gaan met de keten dat deze op het randje van faillissement staat. Dat blijkt uit de papieren die bij een rechtbank in de Amerikaanse staat Delaware zijn ingediend. Daarin staat dat het kledingmerk een faillissementsbescherming heeft aangevraagd. Het gaat om de zogeheten "Chapter 11"-procedure waarmee ondernemingen zich kunnen beschermen tegen schuldeisers.

Het plan is om winkels open te houden en door te gaan met alle activiteiten, waarbij er tegelijkertijd gewerkt wordt aan een plan om de schulden af te lossen. Onder de faillissementsbescherming kunnen winkels die veel verlies maken gesloten worden en is het uitvoeren van een reorganisatie makkelijker. Forever 21 zou wereldwijd 350 winkels willen sluiten.

Winkels sluiten

De Amerikaanse modeketen – die in Los Angeles gevestigd is – heeft wereldwijd meer dan 800 winkels. Dat aantal lag jaren geleden een stuk hoger, gezien Forever 21 al veel vestigingen heeft moeten sluiten. In Nederland kunnen fans van het kledingmerk, dat voornamelijk goedkope kleding voor jongeren verkoopt, nog terecht in Rotterdam. Of die vestiging binnenkort ook zijn deuren zal sluiten, blijft nog onbekend.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion