Je favoriete Amerikaanse cultmerk lanceert duurzame New Balance sneaker

Reformation en New Balance slaan de handen ineen voor een stijlvolle én duurzame sneaker.

new-balance-reformation-duurzaame-sneaker
Courtesy van Reformation

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in de samenleving waardoor bedrijven - ook in de modewereld - zich steeds meer richten op duurzame ontwikkelingen. Cultmerk Reformation staat bekend om haar milieubewuste visie waardoor de collecties altijd met het oog op duurzaamheid worden ontwikkeld. Nu slaat het Amerikaanse merk de handen ineen met sneakermerk New Balance en lanceren de eerste duurzame sneaker van het label.

Reformation x New Balance

De collectie is genaamd Ref x New Balance en bestaat uit drie verschillende sneakerontwerpen in vijf verschillende kleurenpaletten variërend van lichtroze tot geeltinten en donkerblauw. De schoenen zijn gemaakt van milieuvriendelijke materialen, waaronder gerecycled polyester, chroomvrij suède en duurzaam rubber bedrukt met duurzame inkt op basis van soja.

Duurzame sneakers

Dit is de eerste keer dat New Balance een samenwerking aangaat met een duurzaam label en tegelijk is het voor Reformation het eerste project met een sneakermerk. 'De industrie heeft een serieuze systemische verandering nodig en we willen deel uitmaken van oplossingen om de industrie duurzamer te maken', vertelt CEO van Reformation Yael Aflalo aan Women's Wear Daily. 'Dit project is een stap in de goede richting'.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Vanaf 10 oktober is de gloednieuwe en duurzame collectie verkrijgbaar, in de webshops van zowel New Balance als Reformation. Als je zeker wil zijn van een paar kun je je nu al inschrijven op de wachtlijst via de site van Reformation. Prijzen van de sneakers variëren van omgerekend 73 tot ongeveer 100 euro. Bekijk de gehele collectie in onderstaande gallery.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion