Vogue Nederland lanceert Dutch Design Issue met Bella Hadid op de cover in het Rijksmuseum

Het novembernummer van Vogue staat helemaal in het teken van Dutch Design met op de cover model Bella Hadid.

bella-hadid-cover-vogue-nederland-rijksmuseum
Sean Thomas, Vogue Nederland, november 2019.

The word is out! Vogue lanceert vandaag het gloednieuwe Dutch Design Issue, met half-Nederlands supermodel Bella Hadid op de cover – exclusief gefotografeerd in het Rijksmuseum omringd door de meest iconische Nederlandse meesterwerken. Naast Bella staat in dit novembernummer het Nederlands modetalent centraal dat de wereld verovert met hun vernieuwende kijk op de modewereld.

Bella in het Rijksmuseum

Of ze kon fietsen, vroeg de assistent van de stylist in de tuinen van het Rijksmuseum aan het supermodel Bella Hadid. 'Are you kidding me, I'm half Dutch', was het antwoord. Het supermodel werd voor Vogue's novembernummer exclusief gefotografeerd in het Rijksmuseum door Sean Thomas en gestyled door Dimphy den Otter, poserend voor het werk van de meest iconische Nederlandse kunstschilders. Het nummer is een unieke samenwerking tussen Vogue en het Rijksmuseum om het Rembrandtjaar — in 2019 is het 350 jaar geleden dat de Hollandse meester overleed — te vieren. Bella Hadid poseert voor Marten en Oopjen en schittert op cover liggend voor een portret van Johannes Wtenbogaert dat Rembrandt in 1633 schilderde. In de serie draagt ze kleding van Nederlandse ontwerpers als Viktor & Rolf, Ronald van der Kemp en Sies Marjan.

bella-hadid-bike-fiets-rijksmuseum-amsterdam-vogue-cover
Bella Hadid in een look van Sies Marjan op een omafiets bij het Rijksmuseum.
Sean Thomas, Vogue Nederland, november 2019.

Met Fiona Hering spreekt Bella over haar Nederlandse roots, en haar zomers als kind in bij haar oma: 'Hollandse vrouwen zijn zo sterk, neem mijn moeder en oma Ans', zo vertelt Bella. Na een lange dag fotograferen vindt er een intiem diner plaats in restaurant Rijks, waar Bella's Nederlandse achtergrond wederom naar voren komt en ze een portie gadogado vriendelijk verruilt voor een oer-Hollands broodje ham-kaas en een bord poffertjes.

Nederlands modetalent

Naast Bella Hadid staat dit novembernummer in het teken van Dutch Design met een focus op het Nederlandse modetalent. Sinds Viktor & Rolf in de jaren negentig was Nederland namelijk nooit zo succesvol op modegebied. Vogue toont het beste wat ons land op dit moment te bieden heeft aan designtalent en fashionlabels. Zo worden ontwerpers als Elza Wandler, Ronald van der Kemp,het team achter label Daily Paper, en Lisi Herrebrugh en Rushemy Botter van Nina Ricci geïnterviewd over hun vernieuwende werk dat een frisse wind doet waaien in de modewereld.

Verwacht in Vogue's novembernummer daarnaast een intrigerend stuk door Fiona Hering over wijlen Peter Lindbergh, de iconische modefotograaf waarvan de modewereld eerder dit jaar onverwacht afscheid moest nemen. Ook vertelt Nederlandse theatermaker en actrice Romana Vrede openhartig over haar werk- en privéleven, en haar nieuwe boek dat ze binnenkort uitbrengt. Tot slot mag in dit Dutch Design Issue een overzicht met de beste Nederlandse designbestemmingen natuurlijk niet ontbreken.

Vogue's novembernummer met Bella Hadid op de cover ligt dinsdag 8 oktober bij abonnees en is vanaf donderdag 10 oktober in de winkels verkrijgbaar en hier online te bestellen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Bella Hadid