David Laport viert 5-jarig jubileum met grote show en modetentoonstelling

De Nederlandse ontwerper toonde zeventig ontwerpen en opende de modetentoonstelling Let's Dance! in het Gemeentemuseum Den Haag.

david-laport-jubileum
David Laport

De Nederlandse ontwerper David Laport heeft in korte tijd een groot aantal successen behaald. Zo won hij niet alleen de prestigieuze Woolmark Prize in 2017, ook was Laport onder meer verantwoordelijk voor Solange's Met Gala-jurk uit 2016 en Rihanna's recente pink feather dress. Zijn 5-jarige jubileum vierde de ontwerper op grootse wijze met een spectaculaire show in Zeeland en met de opening van de modetentoonstelling Let's Dance! in het Gemeentemuseum Den Haag, waar Laports creaties te bewonderen zijn.

David Laport viert 5-jarig jubileum

Om stil te staan bij vijf jaar David Laport organiseerde de ontwerper op vrijdag 27 september een show in de Zeelandse stad Goes, waar Laport oorspronkelijk vandaan komt. In de Grote Kerk werden maar liefst 70 ontwerpen getoond die een samenvatting vormden van de afgelopen vijf jaar, inclusief geheel nieuwe ontwerpen en een aantal vernieuwde looks. Zo was Solange's knalgele Met Gala-jurk te bewonderen (waarmee Laport zijn Amsterdam Fashion Week show opende in 2014), evenals Rihanna's roze verenjurk (die geïntroduceerd werd tijdens de openingshow van Amsterdam Fashion Week in september 2018). 'De vijf jaren zijn voorbij gevlogen, waarbij hard werken werd beloond met het winnen van de Woolmark Prize als één van de hoogtepunten,' laat Laport weten in een persbericht. 'Het is een eer om mijn 5-jarig jubileum te vieren in Zeeland waar ik ben opgegroeid en tevens onderdeel uit te mogen maken van de tentoonstelling Let's Dance! naast een aantal andere zeer gewaardeerde ontwerpers.'

Let's Dance! in het Gemeentemuseum Den Haag

De bijzondere show in Goes was niet de enige festiviteit. Ook opende Laport op dezelfde dag de nieuwe modetentoonstelling Let's Dance in het Gemeentemuseum Den Haag. De expositie is een samenwerking met Het Nationale Opera & Ballet en toont verschillende creaties van de Nederlandse ontwerper, waaronder de roze verenjurk die Rihanna droeg. De modetentoonstelling in Gemeentemuseum Den Haag is te bewonderen van 28 september 2019 t/m 12 januari 2020. Meer informatie vind je op de website van het museum.

Internationaal succes

Naast shows in Amsterdam heeft Laport de afgelopen jaren ook zijn collecties mogen presenteren in Parijs en tijdens Madrid Fashion Week, waar hij onder meer een show op het Spaanse eiland Ibiza hield. Laports ontwerpen zijn favoriet bij Nederlandse modellen en actrices, maar ook op internationaal niveau zijn ze een groot succes. Daar zijn de modemomenten van Solange Knowles en Rihanna het bewijs van. In onderstaande video blikt Laport terug op de afgelopen vijf jaar, van hoe het allemaal begon tot de memorabele hoogtepunten.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion