Victoria's Secret werkt voor het eerst samen met een curvy model

Het lingerielabel lijkt eindelijk gehoor te geven aan inclusiviteit, maar is het niet veel te laat?

victorias-secret-curvy-model
NOAM GALAIGetty Images

Het is je vast niet ontgaan dat Victoria's Secret flink onder druk staat. Na tegenvallende verkoopcijfers en kritiek op het diversiteitsbeleid was de lingeriegigant zelfs genoodzaakt de jaarlijkse Victoria's Secret show te schrappen. Met grote concurrentie van Rihanna's inclusieve Savage x Fenty doet het lingerielabel er alles aan om boven water te blijven. Zo heeft Victoria's Secret zojuist haar eerste curvy model aangenomen: Ali Tate Cutler.

Victoria's Secrets eerste curvy model

Dat maakte de lingeriegigant bekend. Ali Tate Cutler, die met maat 44 in de "categorie" curvy modellen valt, zal te zien zijn in de nieuwe samenwerking van Victoria's Secret met het Londense lingerielabel Bluebella. 'Ik kan niet geloven dat ik het eerste maat 44-model van Victoria's Secret ben!' schreef Cutler onder de bekendmaking van haar nieuwe klus op Instagram. 'Hoe dan ook vind ik het fantastisch om samen te werken met een merk waar ik al fan van was op jonge leeftijd. Een grote stap in de goede richting voor alle lichamen.' En dat is het inderdaad, want het lingerielabel heeft nog nooit eerder samengewerkt met een curvy model en wil daarmee overduidelijk veranderingen aanbrengen in de identiteit van het bedrijf. Gaat Victoria's Secret dan toch eindelijk met haar tijd mee (al zij het veel te laat)?


Eerste transgendermodel

Nog niet zo lang geleden deed Victoria's Secret al een poging om inclusiever te worden. Zo nam het lingerielabel haar eerste transgendermodel aan: Valentina Sampaio. Een verrassende keuze, want het bedrijf maakte eerder vrij duidelijk kenbaar niet samen te willen werken met transgender of plus-size modellen. Zo deed marketingdirecteur Ed Razek vorig jaar november nog opmerkelijke uitspraken over het inclusiviteitsbeleid van het lingeriemerk. Op de vraag of Victoria's Secret transgenders of curvy modellen zou laten meedoen aan de show reageerde Razek: 'Nee, ik denk niet dat we dat moeten doen. Waarom niet? Omdat de show een fantasie is.' Een nogal beperkte visie in een tijd die zich kenmerkt door inclusiviteit (op alle vlakken). Uiteindelijk bood Razek zijn excuses aan voor zijn uitspraken. Dat mocht niet baten, want in augustus dit jaar besloot hij per direct op te stappen.

Te laat?

Maar zijn die inspanningen om het bedrijf inclusiever te maken wel genoeg? Het lijkt er namelijk op dat Victoria's Secret de boot gemist heeft, vooral met de komst van grote concurrentie als Rihanna's Savage x Fenty, waarbij diversiteit en inclusiviteit centraal staan. Nu het bedrijf voor het eerst samenwerkt met slechts één transgendermodel en één curvy model loopt het lingeriemerk nog altijd ver achter om zo het hoofd boven water te houden. Desondanks doet Victoria's Secret pogingen om gehoor te geven aan alle kritiek die het de afgelopen jaren heeft ontvangen. Hoe dat zal uitpakken voor de lingeriegigant moet nog blijken.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder