Koningin Máxima draagt kleurrijke one-shoulder sari tijdens staatsbanket in India

Máxima was gehuld in een bijzondere custom sari naar de hand van een Nederlandse ontwerper.

koningin-maxima-roze-sari-jan-taminiau-india
Patrick van KatwijkGetty Images

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn zondag aangekomen in New Delhi voor een vijfdaags staatsbezoek aan de Republiek India. Tijdens de eerste ontmoeting met de Indiase president Ram Nath Kovind verscheen Máxima in twee verschillende en kleurrijke looks. Maandagavond was het koninklijk paar aanwezig bij het presidentieel paleis in New Delhi voor het staatsbanket. Voor deze officiële gelegenheid schitterde Máxima in een bijzondere kleurrijke look naar de hand van de Nederlandse ontwerper Jan Taminiau.

Máxima's roze sari

Tijdens het staatsbanket met de Indiase president Ram Nath Kovind schitterde Máxima in een lange sari, een traditioneel Indiaas kledingstuk voor vrouwen bestaande uit een lange lap stof die rond de schouders en de heupen wordt gewikkeld. De koningin kocht de zachtroze jurk al in 2007 tijdens een staatsbezoek aan het land. De sari is afkomstig uit Jaipur, ook wel de roze stad genoemd. Nu, ruim twaalf jaar later, keert Máxima terug naar het land in het ontwerp, dat ze speciaal voor de gelegenheid heeft laten aanpassen door Nederlandse ontwerper Jan Taminiau. Het resultaat is een kleurrijke en asymmetrische sari met een off-shoulder element en geborduurde bloeddetails. Bij haar look draagt de koningin een fonkelende tiara en oorbellen, en een roze clutch van het label Namu Lux.

King Willem-Alexander Of The Netherlands And Queen Maxima : State Visit In Delhi : Day One
Patrick van KatwijkGetty Images

Toespraak Willem-Alexander

Tijdens het staatsbanket hielden zowel de Indiase president als koning Willem-Alexander een toespraak. De koning haalde aan dat hij hoopt dat India ook in de toekomst een land zal zijn waar plaats is voor alle Indiërs, ongeacht hun geloof of afkomst. De koning citeerde de Indiase onafhankelijkheidsstrijder Mahatma Gandhi in zijn speech: 'geen cultuur kan leven als die probeert exclusief te zijn. Het omgekeerde is ook waar: een inclusieve samenleving is een levenskrachtige samenleving.'

King Willem-Alexander Of The Netherlands And Queen Maxima : State Visit In Delhi : Day One
Patrick van KatwijkGetty Images
This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Het koningspaar in India

De komende week verblijven koning Willem-Alexander en koningin Máxima in India voor een bezoek aan verschillende steden. Het staatsbezoek vindt plaats van 14 tot en met 18 oktober waar het koninklijk paar New Delhi, Mumbai en Kochi in de zuidelijke deelstaat Kerala zullen bezoeken. Vanmiddag zullen Willem-Alexander en Máxima aanwezig zijn bij de India Tech Summit, waar tevens ruim 150 Nederlandse bedrijven aan deelnemen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Koningin Máxima