Ontwerpster Sophia Kokosalaki plotseling overleden op 47-jarige leeftijd

De 47-jarige ontwerpster stond vooral bekend om haar iconische jurken gedragen door sterren als Gwyneth Paltrow en Anne Hathaway.

Sophia-Kokosalaki-overleden
Rabbani and Solimene PhotographyGetty Images

De Griekse ontwerpster Sophia Kokosalaki is op 47-jarige leeftijd overleden, zo meldt Women's Wear Daily. Kokosalaki stond bekend om haar vernieuwende kijk op de drapering techniek en haar alom geliefde ontwerpen die gedragen werden door sterren als Gwyneth Paltrow, Anne Hathaway, Kate Hudson en Tilda Swinton.

Sophia Kokosalaki overleden

'Het is buitengewoon triest om het overlijden te moeten mededelen van een jong persoon, een creatieve geest, een dynamische vrouw die twintig jaar schitterde in de competitieve wereld van de internationale mode', vertelde de Griekse Minister van Cultuur Lina Mendoni in een persverklaring. De specifieke reden van Kokosalaki's overlijden is niet bekend gemaakt.

Sophia Kokosalaki - Paris Fashion Week- Spring/Summer '09
De show van de Lente/Zomer 2009 collectie
Chris Moore/CatwalkingGetty Images

Sophia Kokosalaki studeerde Griekse en Engelse literatuur in Athene, voordat ze naar Londen verhuisde om een modeopleiding te volgen bij het befaamde Central Saint Martins College of Art and Design. In 1999 lanceerde ze haar gelijknamige modehuis waarmee ze deel uit maakte van een nieuwe golf van Brits ontwerptalent die in de jaren negentig opkwam. Haar elegante en toch draagbare ontwerpen werden snel een groot succes onder de sterren in Hollywood. The Guardian stelt dat Kokosalaki ooit zelf over haar kleding zei: 'ik ontwerp graag functionele kleding waarmee je er ook interessant kunt uitzien.'

Premiere Of Lionsgate's "My Best Friend's Girl" - Arrivals
Kate Hudson in een ontwerp van Sophia Kokosalaki.
Jesse GrantGetty Images

Carrière in de mode

In 2001 werkte ze samen met Topshop en in 2002 werd ze gevraagd de kostuums te ontwerpen voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Athene in 2004. Van 2006 tot 2007 was ze creatief directeur bij het Franse modehuis Vionnet. In 2007 verkocht ze haar modehuis aan de Italiaanse modegroep Only the Brave van Renzo Rosso.

Uiteindelijk kocht de ontwerper in 2009 haar eigen merk terug met het doel om op onafhankelijke wijze het modehuis verder te ontwikkelen. Kokosalaki bleef samenwerken met Rosso, en ontwierp van 2009 tot 2012 de vrouwenlijn van Diesel Black Gold. Vijf jaar geleden debuteerde ze op New York International Bridal Week, met een zwart-witte bruidscollectie. Haar laatste collectie met bruidsontwerpen toonde ze in 2017.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion