Vogue-fotograaf Annemarieke van Drimmelen brengt eerste boek uit

Het boek draagt ze op aan haar vroeg overleden moeder.

annemarieke van drimmelen
Daniel Lucas Bouquet, Vogue Nederland, juli/augustusnummer

Deze week komt het eerste boek van Vogue-fotograaf Annemarieke van Drimmelen uit. Tadaima, en hyperpersoonlijk boek dat ze in het voorwoord opdraagt aan haar vroeg overleden moeder.

Annemarieke van Drimmelen tadaima
Annemarieke van Drimmelen

Één van 's werelds beste modefotografen

Małgosia Bela, Julia Bergshoeff en Andreea Diaconu zijn slechts een handjevol modellen die Annemarieke van Drimmelen fotografeerde voor de covers van Vogue Nederland. De Nederlandse fotograaf — die pendelt tussen haar huizen in Amsterdam en New York — wordt al jaren tot de beste modefotografen ter wereld gerekend, met haar cv vol opdrachtgevers als Jil Sander, L’Uomo Vogue en The Gentlewoman. Je hebt deze maand ongetwijfeld haar WSJ. Magazine-cover met Naomi Campbell voorbij zien komen op Instagram.

Annemarieke van Drimmelen tadaima
Annemarieke van Drimmelen

Intieme beelden

Nu brengt van Drimmelen haar eerste boek uit. Toen Annemarieke tien was begon ze met de camera van haar moeder de kleine momenten in haar leven vast te vereeuwigen — als een soort dagboek. In Tadaima gaat ze op dezelfde manier te werk. Het boek zit vol herinneringen aan haar moeder, maar ook tafereeltjes die ze vastlegde tijdens haar reizen door Arizona, Californië, Parijs en Amsterdam: stenen, een handdoek op het strand, close-ups van huid. Warme, intieme beelden vol emotie — precies waar het werk van Annemarieke om bekend staat. De foto’s krijgen extra lading doordat de publicatie samenvalt met de geboorte van Annemarieke’s eerste kind eerder dit jaar.

Annemarieke van Drimmelen
Annemarieke van Drimmelen

Tadaima is vanaf nu te koop. Annemarieke signeert haar boek donderdag 17 oktober van 17.00 tot 19.00 uur in het Athenaeum op het Spui in Amsterdam.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion