Louis Vuittons Nicolas Ghesquière is niét blij met deze samenwerking met Donald Trump

De ontwerper laat weten niks te maken te willen hebben met de samenwerking tussen LVMH en Trump.

Nicolas-Ghesquière-louis-vuitton-trump-ophef
Jamie McCarthyGetty Images

Modehuis Louis Vuitton is onderdeel van het Franse modeconglomeraat LVMH. CEO van LVMH Bernard Arnault opende afgelopen week een nieuwe fabriek in Texas voor het Franse modehuis samen met Donald Trump. Louis Vuittons creative director Nicolas Ghesquière sprak zich afgelopen weekend uit over deze gebeurtenis. Via een bericht op zijn persoonlijke Instagram-account maakte de ontwerper duidelijk het niet eens te zijn met de samenwerking tussen Louis Vuitton en de omstreden Amerikaanse president.

Nicolas Ghesquières anti-Trump post

Bij een afbeelding van de albumcover High-Energy van zangeres Evelyn Thomas schreef de ontwerper een persoonlijke boodschap: 'ik verzet me tegen elke politieke actie. Ik wil als ontwerper niet aan deze samenwerking gelinkt worden #trumpisajoke #homophobia', aldus Ghesquière. Het is opvallend dat de ontwerper zijn standpunt deelt op zijn social mediakanaal na de samenkomst tussen Arnault en Trump, omdat hij de ontwerper van het modehuis in kwestie is.

Toch komt het niet als een verrassing dat de ontwerper zijn mening over de president verkondigd. Ghesquière heeft zich sinds zijn aantreden bij Louis Vuitton ingezet voor inclusiviteit en diversiteit, iets waar Trump zich juist negatief over uitspreekt. Ghesquière toonde eerder deze maand tijdens de Lente/Zomer 2020 show van het merk de nieuwe productie van transgenderproducent Sophie en caste eerder transgendermodellen als Indya Moore en Teddy Quinlivan voor verschillende campagnes van Louis Vuitton. Quinlivan bedankte de ontwerper voor zijn opmerking waarin ze stelt dat hij 'aan de juiste kant van de geschiedenis staat'.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De Trump-regering heeft zich eerder negatief geuit over transgenders. Zo heeft Trumps nieuwe beleid gepoogd de wettelijke bescherming voor transgenders te stoppen en probeerde hij hen te bannen uit het Amerikaanse leger. De opening van de leerfabriek in Texas is de eerste in het land voor het Franse modehuis. Bovendien is Bernard Arnault een uitgesproken voorstander van Trump. Zo liet hij destijds als een van de eerste zakenmannen weten de president te steunen.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion