Alber Elbaz maakt zijn comeback in de modewereld met nieuw project

De voormalige creative director van Lanvin is back in fashion!

alber-elbaz-comeback
Pascal Le SegretainGetty Images

Het is alweer bijna vijf jaar geleden toen we voor het laatst iets hoorden van mode-ontwerper Alber Elbaz. In 2015 verliet hij abrupt het Franse modehuis Lanvin, waar hij veertien jaar aan het roer stond als creative director. De Israëlische ontwerper maakt nu zijn comeback, en wel met de lancering van zijn eigen modelabel: AZfashion.

Alber Elbaz keert terug met nieuw modelabel

De terugkeer van Alber Elbaz komt voor velen als een verrassing. Nadat hij Lanvin verliet werd er flink gespeculeerd over zijn volgende zet. Er gingen zelfs (ongegronde) geruchten de ronde dat de ontwerper Karl Lagerfeld zou opvolgen bij Chanel, maar dat bleek niet het geval te zijn. Na enkele samenwerkingen met Tod's en parfumhuis Frederic Malle lanceert Elbaz nu zijn eigen modelabel, genaamd AZfashion.

AZfashion

Het nieuwe project is een samenwerking met luxe-conglomeraat Richemont, dat ook andere grote modehuizen als Azzedine Alaïa, Cartier en Chloé in zijn portefeuille heeft. 'Ik ben erg blij om samen met Richemont te werken aan mijn "dream factory", dat zich zal richten op het ontwikkelen van oplossingen voor vrouwen van deze tijd,' laat Elbaz weten in een verklaring. 'Ik ben enorm enthousiast om met goede mensen samen te werken, talentvolle en slimme individuen, en ik kijk ernaar uit veel plezier te halen uit dit nieuwe avontuur.' Er zijn helaas nog maar weinig details bekend over AZfashion, evenals wanneer we een eerste collectie kunnen verwachten.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Lanvin

In 2015 besloot Elbaz op te stappen bij Lanvin, waarna het modehuis in een periode van onrust terecht kwam. Na zijn ontslag, dat niet bepaald vreedzaam verliep, werd er veel gesproken over de verslechterde ontwerpen van het Franse modehuis. Hierdoor voelde de ontwerper zich genoodzaakt zijn werk te verdedigen, wat niet bepaald voordelig uitpakte voor Lanvin. Begin dit jaar maakte het modehuis bekend een nieuwe creative director in de arm te hebben genomen: de Franse Bruno Sialelli. De jonge ontwerper zorgt voor een frisse wind binnen het traditionele modehuis; dat bleek wel uit Sialelli's eerste collecties voor Lanvin.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion