Vogue Nederland lanceert met haar decembernummer de feestelijkste editie van het jaar

Het decembernummer staat volop in het teken van feest, met verhalen over (het vieren van) eten als rode draad.

vogue-nederland-december-feestelijk-anna-de-rijk
Gregory Harris, Vogue Nederland, december 2019.

Own the night! Vogue lanceert haar decembernummer dat in het teken staat van feest, rijkelijk eten (zónder schuldgevoel) en shiny opties voor de laatste maand van het jaar. Model Anna de Rijk siert de cover in een chique smoking van Gucci, want ook dat valt onder de nieuwe party dresscode.

Eten als beladen onderwerp

Weinig toepasselijker bij de feestmaand dan eten, weet ook Vogue Nederland. Toch blijft het voor vrouwen helaas ook een beladen onderwerp dat wordt geassocieerd met schuldgevoel, en ontelbare gedachtes aan diëten. Het decembernummer is juist dan ook een ode aan het genieten, en dan zónder die schaamte.

Zo spreekt journalist Samya Hafsaoui actrice en activist Jameela Jamil, die ervoor strijdt dat vrouwen hun waarde aan iets anders afmeten dan het weegschaalgetalletje. "Stop je geld in vriendschappen en jezelf, en niet in cellulitiscrème", betoogt ze tijdens het gesprek met Vogue Nederland in Los Angeles. "Vrouwen staan onder zo'n gigantische druk. Geef om je mentale gezondheid."

Vijf vrouwen over eten

Daarnaast praten we met vijf vrouwen over hun liefde voor eten: van restauranteigenaar tot sommelier. Nadia Zerouali, bijvoorbeeld, die prijswinnend auteur van kookboeken, tv-kok én de eigenaar van de Couscousbar in Amsterdam is. "Aan tafel praten mensen met elkaar; daar groeit vertrouwen en begrip. Ik geloof zelfs dat veel wereldproblemen in de keuken kunnen worden opgelost."

nadia-zerouali-vogue-december-nummer
Nadia Zerouali (43), gevierd chef en auteur, in het Vogue decembernummer.
Walter Pierre, Vogue Nederland, december 2019.

Anna de Rijk voor Vogue

Verwacht in Vogue's decembernummer daarnaast volop aandacht voor kleding en juwelen. De serie met covermodel Anna de Rijk is daarbij de (feestelijke) kers op de taart. Ze begon 12 jaar geleden als model, nam een adempauze toen ze zich op haar 23ste aanmeldde bij de kunstacademie, en maakte moeiteloos een glansrijke comeback bij onder meer Prada. "In mijn ideale wereld zou ik schrijven, tekenen, acteren én films maken."

Vogue's decembernummer ligt vanaf donderdag 7 november in de winkel en is hier online te bestellen.

anna-de-rijk-vogue-nederland-december
Gregory Harris, Vogue Nederland, december 2019.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion