Vintage-liefhebbers opgelet: Dior verkoopt 80 zeldzame sieraden uit hun archief

Een investering voor het leven, maar wél een die je zeker wilt overwegen.

dior-vintage-sieraden-farfetch-susan-caplan
Farfetch

Soms komt er een vintage-buitenkansje voorbij waarvan je denkt: het is bíjna te mooi om waar te zijn. De nieuwe lancering van Farfetch is, in alle eerlijkheid, precies zo'n voorbeeld. Daar shop je vanaf vandaag tachtig zeldzame sieraden uit het Dior-archief, samengesteld door vintage-expert Susan Caplan. Het mooie nieuws: het is écht zo, en ook jij kunt dus een stukje historie aankopen.

Nooit eerder gedragen items

Farfetch heeft nogal een goede aan Caplan: ze is één van de bekendste mode-inkopers van Groot-Brittannië, als het op vintage sieraden aankomt. De collectie van tachtig items bestaat uit ringen, kettingen, oorbellen en broches van Christian Dior. De 'oudste' sieraden die verkocht worden dateren uit de 70's, en volgens Farfetch zijn de stukken zelfs nog nooit eerder gedragen.

Vintage Dior-sieraden

De ontwerpen zijn bedekt met Swarovski-steentjes en handgemaakt door Dior's vaste edelsmid, die al meer dan twintig jaar voor het Franse modehuis werkt. De prijzen starten omgerekend vanaf 413 euro (voor prachtige, helaas al uitverkochte, clip-on oorbellen) en eindigen op 4844 euro, waarvoor je een statement-ketting met violet-kleurige stenen krijgt. Je sieradendoos wordt hoe dan ook een stúk extravaganter.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Susan Caplan en Farfetch

De sieraden dateren uit de jaren dat Marc Bohan, Gianfranco Ferré en John Galliano aan de roer van het iconische modehuis stonden. Caplan is dan ook erg te spreken over de samenwerking met Farfetch. "Ze staan voor een duurzamere mode-toekomst, en daar kan ik me alleen maar bij aansluiten. Ik ben enorm trots dat we mensen toegang kunnen geven tot zo'n belangrijk stukje uit het verleden van Christian Dior, en tegelijkertijd ook de mogelijkheid bieden om in een bewuste aankoop te investeren."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion