Amerikaanse ontwerper Zac Posen sluit zijn gelijknamige modehuis

De ontwerper maakte het trieste nieuws afgelopen vrijdag bekend.

zac-posen-stopt-modehuis-house-of-z
Sean ZanniGetty Images

Zac Posen maakte afgelopen week bekend zijn gelijknamige modehuis en bedrijf House Of Z te sluiten. De ontwerper staat bekend om zijn glamoureuze rode loper looks geliefd onder mening celebrity als Miley Cyrus, Heidi Klum, Rihanna en Katie Holmes. Door dalende omzetten was het modehuis gedwongen haar deuren te sluiten, zo maakt de ontwerper bekend in een verklaring tegenover Women's Wear Daily.

'Diep bedroefd'

In een statement laat de 39-jarige ontwerper weten 'diep bedroefd te zijn dat de reis van bijna 20 jaar tot een eind is gekomen'. House of Z was al enige tijd bezig in een verkoopproces, zo weet Women's Wear Daily. In een emotioneel statement bedankte Posen zijn hele team waarmee hij jarenlang samenwerkte: 'Het managementteam heeft extreem hard gewerkt om door het steeds moeilijker wordende mode- en winkellandschap te navigeren. We zijn teleurgesteld dat deze inspanningen niet succesvol genoeg zijn geweest en we zijn dan ook diep bedroefd. Ik ben het team ongelofelijk dankbaar dat ze hun onvergelijkelijke talent en inzet met mij hebben gedeeld de afgelopen jaren. Ik blijf ongelooflijk trots op wat we hebben gecreëerd en hoopvol voor de toekomst.' De voorjaarscollectie die Posen in september toonde tijdens New York Fashion Week, zal niet in productie gaan.

Volgende stap

In een interview met de Amerikaanse Vogue geeft de ontwerper aan al enige tijd bezig te zijn met het zoeken van een nieuwe partner voor zijn bedrijf, maar dat zijn inspanningen helaas niet mochten baten. 'De tijd was op en de huidige omstandigheden in de industrie zijn moeilijk. Ik moet reflecteren en hergroeperen en ook naar de wereld kijken waarin we leven en uitvogelen wat de volgende stap is, waar en hoe ik mijn creativiteit en liefde kan delen en een nieuwe gemeenschap kan bouwen'. Wat de volgende stap voor de ontwerper precies zal inhouden, is nog niet bekend.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Zac Posen

Zac Posen lanceerde zijn eigen gelijknamige label in 2001 nadat hij afstudeerde aan de prestigieuze modeschool Central Saint Martins in Londen. In 2003 meldde de Amerikaanse Vogue dat hij nog maar '22 jaar oud was en meteen Designer of the Year werd'. Een van zijn meest memorabele ontwerpen is de roze satijnen jurk die hij ontwierp voor Gwyneth Paltrow tijdens de Oscars van 2007 en Claire Danes' lichtgevende baljurk voor het Met Gala in 2016. Ook ontwierp Posen de tweede bruisjurk van de Britse royal prinses Eugenie, tijdens haar bruiloft eerder dit jaar met Jack Brooksbank.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion