Prada komt met nieuw duurzaamheidsproject

Het Italiaanse modehuis heeft met dit initiatief een primeur in de mode-industrie.

prada-nieuw-duurzaamheid-project-lening
EstropGetty Images

Duurzaamheid is momenteel een van de meest prangende en besproken onderwerpen in de mode-industrie. Niet gek, want de industrie is de tweede grootste milieuvervuiler ter wereld. Verschillende modehuizen sloten eerder dit jaar als reactie hierop een duurzaamheidspact en verschillende duurzaamheidsstatements werden gemaakt tijdens de afgelopen fashion weeks. Prada sloot zich eerder aan bij het grootste milieuverdrag binnen de mode-industrie en nu maakt het Italiaanse modehuis een nieuw project bekend om duurzamer te werk te gaan.

Prada's nieuwe duurzaamheidsproject

Prada heeft aangekondigd een lening te hebben afgesloten van € 50 miljoen bij de Crédit Agricole Group, een Franse bank die bedrijven ondersteunt in het bereiken van duurzame doelstellingen. Deze lening loopt vijf jaar en is bedoeld om het bedrijf te stimuleren duurzame keuzes te maken. Het modehuis krijgt namelijk voor elk duurzaam project of doelstelling die het behaalt een lager rentebedrag op de lening. De tarieven van Prada worden bijvoorbeeld bijgesneden als winkels een duurzaamheid certificering krijgen, als werknemers trainingen in duurzaamheid volgen en als het modehuis voldoet aan de doelstellingen voor het gebruik van Re-Nylon, een duurzame nylonvervanger waar het merk al enige tijd mee werkt.

Primeur in de mode-industrie

Dit is de eerste keer dat een dergelijk initiatief wordt ingezet in de mode-industrie. De overeenkomst wordt momenteel vaak gebruikt in de chemie-industrie en nutsbedrijven. Financieel directeur van Prada Alessandra Cozzani stelt dat duurzaamheid hiermee een vast onderdeel van de strategie van het modehuis wordt: 'deze overeenkomst toont aan dat duurzaamheid een sleutelelement is voor de ontwikkeling van de Prada Group en steeds meer geïntegreerd wordt in onze algemene strategie'.

Duurzaamheid in de mode-industrie

Afgelopen mei kondigde Prada aan dat het zou stoppen met het gebruik van bont in de collecties, waarbij het merk zich aansloot bij labels als Chanel, Burberry en Gucci. Een maand later lanceerde het merk Re-Nylon, een collectie van zes tassen gemaakt met Econyl. Ook werd het zogeheten Fashion Pact gelanceerd dat werd getekend door merken als Prada, Chanel, Gucci, Hermès, Calvin Klein, Burberry en Versace. Afgelopen fashion weeks werd veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Modehuizen als Gabriela Hearst en Gucci hielden een CO2-neutrale show, Dior herplanten bomen die gebruikt werden tijdens de show en Louis Vuitton en Miu Miu gebruikte gerecycled materiaal voor het decor.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion