Dior brengt eerbetoon aan de iconische modefotograaf Peter Lindbergh met een exclusief boek

Het boek toont de 70-jarige geschiedenis van het modehuis met beeld geschoten door de iconische fotograaf.

peter-lindbergh-dior-fotoboek
PETER LINDBERGH

In september dit jaar werd bekend dat de iconische modefotograaf Peter Lindbergh op 74-jarige leeftijd was overleden. De fotograaf werd wereldberoemd door zijn unieke zwart-wit foto's van supermodellen, die verschenen in menig modeblad. De fotograaf schoot campagnes en shoots voor vele modehuizen, waaronder Dior. Nu lanceert het Franse modehuis een bijzonder boek dat in samenwerking met de fotograaf werd gecreëerd. Het resultaat is een bijzonder eerbetoon aan de relatie tussen de Dior en Lindbergh.

Black, Black-and-white, Monochrome, Standing, Monochrome photography, Photography, Muscle, Sculpture, Hand, Leg,
PETER LINDBERGH

Dior/Lindbergh

Het tweedelige boek is getiteld Dior/Lindbergh en toont de 70-jarige geschiedenis van het modehuis uitgedrukt in beeld. De Duitse fotograaf wilde dit project graag realiseren in samenwerking met Dior. Het resultaat kreeg vorm in twee boeken met meer dan honderd afbeeldingen, die de creaties van het modehuis van de afgelopen jaren vieren. Dit werd gevisualiseerd middels eerder gepubliceerd beeld van de fotograaf dat verscheen in meerdere magazines als de Amerikaanse Vogue, Vogue Paris, Vogue Italia en Harper's Bazaar.

Beauty, Black-and-white, Portrait, Hairstyle, Model, Lip, Monochrome photography, Photo shoot, Photography, Fashion,
PETER LINDBERGH

Ook bevat het boek nooit eerder vertoonde beelden, die speciaal voor het boek werden geschoten door Lindbergh. De foto's werden gemaakt op Times Square in New York met modellen als Karen Elson, Saskia de Brauw, Carolyn Murphy, Amber Valletta en Sasha Pivovarova. Meer dan tachtig looks uit de Dior-archieven werden speciaal voor deze shoot overgevlogen naar de Amerikaanse stad om te gebruiken tijdens de shoot, midden in de drukte van Times Square. Het het ene deel van het boek bevat de archiefbeelden van Dior, het tweede deel de nieuwe foto's gemaakt door de Duitse fotograaf.

White, Black, Photograph, People, Beauty, Fashion, Dress, Photography, Street fashion, Outerwear,
PETER LINDBERGH
Technology, Square, Paper product,
Taschen

Bijzonder project

Het boek is het laatste project dat Lindbergh maakte met het modehuis, en wordt uitgegeven door Taschen. Dior laat weten ontzettend trots te zijn op hun samenwerking: 'De geweldige fotograaf, die in september 2019 is overleden, was een van de personen waar Dior het nauwst mee samenwerkte. Dit project is het laatste wat de fotograaf maakte voor het modehuis. Dit boek was een droom die recht uit zijn hart kwam - en het onze.' Het boek is vanaf vandaag verkrijgbaar via de winkels en webshop van Taschen. Neem een exclusief kijkje achter de schermen van de Dior/Lindbergh-shoot in het hartje van New York in de onderstaande video.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion