Virgil Abloh is weer aan het werk bij Louis Vuitton na gezondheidsproblemen

De ontwerper is een tijdje buiten beeld geweest, maar keert nu weer terug.

virgil-abloh-terug-na-gezondheidsproblemen
Christian VierigGetty Images

In aanloop van Paris Fashion Week afgelopen september maakte Virgil Abloh bekend niet aanwezig te zullen zijn. Over de reden wilde de Off-White-oprichter en Louis Vuitton-ontwerper niet al te veel uitweiden. Hij deelde slechts mee dat het om gezondheidsproblemen ging en dat hij geadviseerd werd niet te reizen. Nu, twee maanden later, maakt de ontwerper bekend weer aan het werk te gaan.

Virgil Abloh weer aan het werk

Het nieuws van zijn terugkeer maakte Abloh bekend op zijn persoonlijke Instagram-account. Hij deelde een selfie waarop de ontwerper te zien is in de lift van de Siège Louis Vuitton-boetiek in Parijs. Hoewel Abloh geen bijschrift bij de foto zette, was de boodschap duidelijk: Vuittons creative director van de mannencollectie is weer aan het werk. Afgelopen weekend plaatste de ontwerper ook al een aantal video's op zijn Instagram Stories van zijn bezoek aan Vuittons Place Vendôme flagship store. In zijn afwezigheid bij Louis Vuitton werkte hij vanuit huis, en was hij alsnog betrokken bij de lopende collecties, shows en projecten. Zo lanceerde hij onlangs nog een compleet nieuwe interieurcollectie met Ikea.

Gezondheidsproblemen

Begin september liet Abloh aan de Amerikaanse Vogue weten dat hij het destijds moeilijker had dan normaal om tot rust te komen na werk en reizen. 'Ik was gewoon moe, dus ging ik naar de dokter. Hij vertelde me dat dit tempo van reizen en werken met al die verschillende projecten tegelijk niet goed is voor mijn gezondheid,' aldus de ontwerper. Verder ging hij niet in op details, maar het leek erop dat de ontwerper kampte met een te hoge werkdruk en stress. Zijn dokter adviseerde hem om drie maanden lang niet te reizen, en dat advies heeft Abloh opgevolgd. Hij moest daardoor zijn Off-White-show tijdens de Parijse modeweek missen. Naar verwachting zal de ontwerper wél aanwezig zijn tijdens de Herfst/Winter 2020 show van Louis Vuitton in januari.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion