Prada slaat de handen ineen met Adidas voor een bijzondere collectie

Dit is alles wat we weten over #PradaforAdidas.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Prada en Adidas slaan binnenkort de handen ineen voor een "speciaal project", is te lezen op een (nú al) viral teaser op Instagram. Op de afbeelding zijn twee schoenendozen van het Duitse sneakerlabel in een tas van het Italiaanse modehuis te zien.

#PradaforAdidas

Voor fans van high-end sneakers een samenwerking uit ieders dromen. Er gingen al langer geruchten rond over de (niet bepaald alledaagse) collab, maar de bevestiging is nu daadwerkelijk vanuit Prada gekomen. Veel informatie geeft het Italiaanse modehuis daarbij nog niet, overigens. Slechts de hashtag #PradaforAdidas is tot nu toe in het leven geroepen, met "Coming Soon" als bijschrift.

Over de collectie

Wie wél al voorbarige conclusies uit het beeld wil trekken, zou – gezien de zichtbare schoenendozen – kunnen stellen dat het waarschijnlijk om twee verschillende Adidas sneakers gaat. Eén paar Orginals, en één paar van de Performance-lijn. Elders wordt voorspeld dat het om twee schoenen uit de samenwerking Adidas Prada Sailing gaat, waarbij sneakers in de kleuren wit/metallic en rood worden gemaakt. Kortom: niets is zeker.

Tussen mode en sportswear

Adidas is geen vreemde als het op high-end samenwerkingen aankomt. Het Duitse sportlabel weet slim een brug te slaan tussen mode en sportswear, en werkte eerder samen met Stella McCartney, Rick Owens, Alexander Wang en Raf Simons. De toevoeging van Prada markeert wederom een grote stap richting de modewereld. Het Italiaanse modehuis zelf besteedt ook steeds meer aandacht aan sportswear, onder meer door de Linea Rosso-collectie uit 2018 en de bekende "Cloudbust" sneaker.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion