Valentino's speciale coutureshow in Beijing bestond uit één en al glitter

Piccioli transformeerde het Chinese Zomerpaleis in het decor van een groots Valentino-spektakel.

valentino-haute-couture-beijing
Valentino Haute Couture

Nu de decembermaand steeds dichterbij komt, wordt het tijd om over onze feestgarderobe na te denken. Dompel jezelf onder in glitter, dat is het streven als we Valentino's creative director Pierpaolo Piccioli moeten geloven. Tijdens zijn speciale coutureshow in Beijing toonde de ontwerper wederom extravagante, volumineuze jurken (precies zoals we van het creatieve brein gewend zijn), maar daar zaten ook enkele over-de-top glitterlooks tussen die niet zouden misstaan op een spetterende partay.

Valentino Haute Couture Beijing

Het Italiaanse modehuis reisde eind vorige week af naar China om een speciale haute coutureshow te organiseren in Beijing. De show, die de toepasselijke naam Valentino Daydeam kreeg, is bedoeld om het jonge, Chinese conumentengroep aan te spreken door Valentino's kenmerkende couture naar China de brengen. Het beroemde Zomerpaleis in de Chinese hoofdstad vormde het spectaculaire decor voor een nog spectaculairdere collectie, die grotendeels gebaseerd is op de Italiaanse Renaissance. En een daydream was het zeker, met een reeks dromerige, volumineuze en werkelijk oogverblindende jurken die de catwalk domineerden. Een look die voornamelijk in het oog sprong, was de op een na laatste jurk; een fonkelende creatie gemaakt met zo'n 32.000 pailletten, inclusief matchende beautylook met glitters over het hele gezicht.

Fashion, Head, Lip, Beauty, Mannequin, Sculpture, Human, Close-up, Fashion model, Art,
Valentino Haute Couture

Eén en al glitter

Hoewel glitters niet altijd de meest duurzame optie zijn, geven ze wel een feestelijke touch aan je beautylook. Daarvan heeft makeup artist Pat McGrath de overtreffende trap uitgevonden door modellen te voorzien van een all glitter look, waarbij sommigen er zelfs nog een rode lip met zwarte cat-eye bij kregen (zie bovenstaand). Naast het glitterspektakel bestond de exclusieve couture-collectie uit veel strikken, veren en bloemenprints; looks die stuk voor stuk bijdragen aan de ultieme modefantasie die Valentino heet. Benieuwd naar alle spectaculaire ontwerpen van Piccioli? Bekijk ze in onderstaande gallery.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion