Na Prada en adidas slaan nu Nike en Dior de handen ineen voor exclusieve samenwerking

Hier gaat je sneaker-hart sneller van kloppen.

dior-nike-samenwerking-sneakers
Dior / Nike

Op 8 november werd het nieuws bekend gemaakt dat het Italiaanse modehuis Prada de handen ineen slaat met adidas voor een sneakercollectie. Alsof dat nog niet genoeg was voor de modieuze sneaker-liefhebber onder ons, zou er nu wederom een samenwerking zijn tussen een groot modehuis en een sportmerk. Het Franse modehuis Dior en sportgigant Nike werken naar verluidt samen aan de lancering van een exclusieve sneaker.

Dior x Nike

De samenwerking tussen het Franse modehuis en Nike gaat zich focussen op het Jordan-model van Nike. Naar verluidt wordt er gewerkt aan een luxe uitvoering van de Air Jordan 1-sneaker. Er is nog weinig bekend over de details van het project en ook de ontwerpen van de sneakers zijn nog niet vrijgegeven. Naar verluidt wordt er gesproken over een ontwerp met de kenmerkende monogramprint van Dior. Ook zou de samenwerking zeer exclusief zijn en worden er slechts duizend paar van de sneakers op de markt gebracht voor een prijs van omgerekend 1800 euro. Sneaker platform Ovrnundr stelt te weten dat de samenwerking in juni 2020 zal uitkomen.

'Just do Dior'

De geruchten over de samenwerking begonnen al in 2017, toen de vorige creative director van de Dior mannenlijn Kris van Assche een afbeelding met het logo van de twee merken plaatste op zijn Instagram-account met de titel Just do Dior. Nu lijkt het er dus sterk op dat beide merken zich opnieuw herenigen voor een exclusieve samenwerking. Vooralsnog hebben zowel Dior als Nike nog geen reactie gegeven op de geruchten over deze sneaker-samenwerking, dus stay tuned!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion