Nederlandse couturier Josephus Thimister overleden op 57-jarige leeftijd

De ontwerper was voormalig creative director van Balenciaga en had zijn eigen gelijknamige modehuis.

Josephus-Thimister-overleden-57-jarige-leeftijd
BERTRAND RINDOFF PETROFF / ANGELIGetty Images

Nederlandse ontwerper Josephus Thimister is op 57-jarige leeftijd overleden, zo meldt Women's Wear Daily. Het is niet duidelijk waardoor de ontwerper het leven liet. Thimister verwierf bekendheid met zijn eigen modelabel en in zijn rol als creative director van Balenciaga in de vroege jaren negentig.

Josephus Thimister overleden

De Franse modefederatie laat weten geschokt te zijn na het horen van het trieste bericht. 'De Fédération de la Haute Couture et de la Mode heeft met verdriet kennis genomen van het overlijden van Josephus Thimister, van wie de avant-garde stijl, elegantie en vaardigheden voor vele jaren hebben bijgedragen aan het creatieve momentum in Parijs'.

Paris Fashion Week Haute Couture S/S 2010 - Josephus Thimister
Josephus Thimister Haute Couture Lente/Zomer
Antonio de Moraes Barros FilhoGetty Images

Josephus Thimister (1962) werd geboren in Maastricht en volgde de mode-opleiding aan de prestigieuze Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. In het juli issue uit 2000 van de Amerikaanse Vogue werd Thimister aangekondigd als een van de tien meest veelbelovende modetalenten naast bekende ontwerpers als Nicolas Ghesquière, Hedi Slimane, Viktor & Rolf en Junya Watanabe.

Josephus Thimister - Runway RTW - Autumn Winter 2011 - Paris Fashion Week
Josephus Thimister Herfst/Winter 2011 collectie
Nathalie Lagneau/CatwalkingGetty Images

Thimister's carrière in de modewereld

Thimister had al snel een succesvolle carrière in de mode-industrie. Zo werkte hij enige tijd samen met wijlen Karl Lagerfeld voor het modehuis Patou. Later in zijn carrière werd hij benoemd als creative director van modehuis Balenciaga, waar hij van 1992 tot 1997 werkzaam was. Vervolgens zette hij in 1997 in Parijs zijn eigen modehuis op bestaande uit couture- en ready-to-wear-collecties. Hij sloot zijn gelijknamige modehuis in 2011 door een gebrek aan investeringen. Later werkte hij als art director voor het Italiaanse label Genny en was hij van 2005 tot 2007 werkzaam voor het label Charles Jourdan.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De afgelopen jaren heeft Thimister zijn uitzonderlijke mode-kennis en vaardigheden onderwezen aan een nieuwe generatie modestudenten. Dit deed hij onder meer bij de modeschool La Cambre in Brussel en aan het Institut Français de la Mode in Parijs.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion