Deze 177 unieke Chanel-items uit een privécollectie gaan binnenkort in de verkoop

En krijgen wellicht in jouw garderobe of sieradenkist een nieuw leven.

chanel-vintage-verkoop-veiling-sieraden
Courtesy of Sotheby's

Met een Chanel-pakketje onder de kerstboom zit je nooit écht verkeerd, maar veilinghuis Sotheby's komt nu wel met een hele bijzondere kans: vanaf eind november zullen er maar liefst 177 (!) items van het Franse modehuis online geveild worden. Een unieke mogelijkheid voor liefhebbers van vintage.

Vintage Chanel-items

De online veiling A Collection of a Lifetime is in het leven geroepen door Sotheby's, een historisch internationaal veilinghuis dat vooral thuis is in kunst én sieraden. De 177 items zijn afkomstig van een privécollectie, nu nog in handen van de Italiaanse Cecilia Lavarini Matteucci, een beroemde collector. Er zullen voornamelijk sieraden en accessoires geveild worden, maar ook tassen en jurken. Denk aan de "Pop Art" patchwork bag uit 2014, ronde zonnebrillen met pareldetails, een riem met een gouden Chanel-logo en de 'slangensieraden' uit de Cruise-collectie van 2018, gemaakt van bergkristal. De uitgelezen kans om je garderobe of sieradendoos een stuk extravaganter te maken, mocht je het vintage-buitenkansje van Dior gemist hebben.

Tentoonstellingen

Liefhebbers van Chanel én vintage kunnen vanaf 29 november beginnen met bieden. De veiling sluit vervolgens op 5 december. De collectie wordt op 3 en 4 december tevens tentoongesteld in een speciale expositie in Milaan's Palazzo Serbelloni, ook georganiseerd door Sotheby's. Ondertussen kun je nog in Tokio terecht voor de Mademoiselle Prive-tentoonstelling, een rondreizende Chanel-tentoonstelling die eerder al in Londen, Shanghai en Hong Kong heeft plaatsgevonden. Die expositie illustreert vooral de veelzijdigheid van het modehuis, die niet alleen furore maken vanwege hun couture, maar óók met parfums, beauty, horloges en verfijnde sieraden.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion