Victoria's Secret Fashion Show officieel gecanceld

's Werelds bekendste lingerieshow zal niet meer plaatsvinden.

Victoria's secret fashion show 2019
Taylor HillGetty Images

Het einde van een tijdperk; 's werelds bekendste lingerieshow zal niet meer plaatsvinden. Het Amerikaanse lingeriemerk Victoria's Secret annuleert zijn beroemde show, dat maakte het merk donderdag bekend. Volgens het bedrijf past de modeshow niet meer in de marketingstrategie van het merk.

Nieuwe strategie

Financiële topman Stuart Burgdoerfer van het overkoepelende bedrijf L Brands vertelt in een statement dat de modeshow niet meer bij de marketingstrategie van het merk past. Niet alleen de kijkcijfers daalden de laatste jaren, waarbij het merk dit jaar nog aankondigde te stoppen met het uitzenden op televisie, ook de verkoopcijfers lopen steeds meer achter. 'De show was een zeer belangrijk onderdeel van de merkopbouw van dit bedrijf en was een belangrijk aspect van het merk en opmerkelijke marketingprestatie', zei Burgdoerfer in het statement. 'We zoeken uit hoe we de positionering van het merk kunnen verbeteren en hoe we dat het beste aan klanten kunnen communiceren.'

Kritiek

De afgelopen jaren kreeg de Victoria's Secret Fashion Show een non-stop stroom aan kritiek. Zoals onder anderen het gebrek aan vrouwen empowerment in een tijdperk waar diversiteit en individualiteit wordt gevierd en het gebrek aan de diversiteit van modellen. Deze kritiek zorgde ervoor dat de controversiële marketingbaas Ed Razek - de man is grotendeels verantwoordelijk voor het publieke geseksualiseerde imago van het merk - in augustus dit jaar per direct opstapte. Eerder dit jaar klapte Victoria's Secret model Shanina Shaik al uit de school waarbij ze beweerde dat 'we dit jaar geen spektakel hoeven te verwachten'.

Victoria's Secret Fashion Show

De catwalk van de lingerieshow werd sinds 1995 jaarlijks gevuld met de grootste namen in de mode- en muziekwereld. Voor veel modellen was de Victoria's Secret show een springplank naar een succesvolle carrière in de mode. Zo werden onder anderen modellen als Adriana Lima en Gisele Bündchen tot Victoria's Secret Angel gekroond. Ook de Nederlandse modellen Doutzen Kroes, Romee Strijd en Sanne Vloet kregen al snel deze prestigieuze titel. Door de jaren heen zorgden muziektalenten als onder anderen The Weeknd, Rihanna en Lady Gaga voor de muzikale invulling van de show.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder