Prada en Adidas onthullen de beelden van hun samenwerking

De collectie bestaat uit een bijzondere sneaker en handtas.

prada-adidas-samenwerking
Prada x adidas

Wekenlang werden we geteast met een samenwerking van Prada en Adidas die eraan zat te komen. Slaan de twee de handen ineen voor een bijzondere sneakercollectie? Komt er een speciale sportswear lijn? Nee, niets van dat alles. Het Italiaanse modehuis en het sportlabel onthullen eindelijk hun collectie, die 'slechts' uit een paar sneakers en een handtas bestaat.

Prada en Adidas

Prada's samenwerking met Adidas omvat een speciale all white versie van Adidas' iconische Superstar-sneaker met Prada-logo. Het gaat om een unisex-ontwerp die door het modehuis is vervaardigd in thuisland Italië. Van de sneaker zullen slechts 700 paar gemaakt worden. Ter aanvulling komen Prada en Adidas met een grote witte versie van Prada's iconische bowling bag, met daarop de logo's van de twee merken duidelijk vermeld.

Samen vormen de twee items de eerste resultaten van een bijzondere samenwerking. Zo zijn beide merken verantwoordelijk voor een aantal – inmiddels legendarische – ontwerpen die mode en sport samen hebben gebracht. Zo is de Superstar-sneaker oorspronkelijk een basketbalschoen, maar is de sneaker sinds zijn lancering in 1969 uitgegroeid tot een waar fenomeen binnen de popcultuur. Ook Prada heeft meerdere sportswear items op de markt gebracht binnen diens Prada Linea Rossa-collectie.

White, Bag, Handbag, Footwear, Product, Fashion accessory, Shoe, Font, Sneakers, Material property,
Prada x Adidas

Beide items van Prada x Adidas zijn vanaf 4 december te koop, zowel online als in geselecteerde Prada- en Adidas-winkels. Net op tijd om in te slaan als kerstcadeau, of dat nu voor iemand anders of voor jezelf is.

High fashion meets streetwear

Prada en Adidas laten met hun samenwerking zien dat high fashion en streetwear anno 2019 hand in hand gaan. Door high-end merken als Off-White en Vetements zijn mode en sportkleding meer met elkaar verweven dan ooit tevoren. Zo heeft ieder luxe modehuis momenteel wel een sneaker in de collectie en wordt menig modepersoonlijkheid gespot in streetwear looks. Adidas heeft inmiddels ook al meerdere samenwerkingen achter de rug, met onder anderen de Nederlandse ontwerper Danielle Cathari, Alexander Wang en Stella McCartney. Per slot van rekening komen Dior en Nike óók nog eens met een exclusieve samenwerking op de proppen, mocht je net misgrijpen bij Prada en Adidas.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion