Chanel brengt een ode aan de Parijse roots van het modehuis tijdens de Métiers d'Art show

Met o.a. een gigantische kopie van de iconische trap uit Chanels hoofdkwartier aan 31 Rue Cambon in Parijs.

chanel-metiers-art-2020-show
Pascal Le SegretainGetty Images

Chanel did it again. En dan bedoelen we een grootse show neerzetten met waanzinnig decor, zoals het Franse modehuis dat in het verleden veelvuldig gedaan heeft. Op woensdagavond vond de presentatie van de Chanel Métiers d’Art 2019-2020 collectie plaats. Deze keer werd er niet gekozen voor een verre locatie als New York of Hamburg, maar werd de show gehouden in thuisstad Parijs.

Chanel Métiers d'Art 2020

De show, getiteld "31 Rue Cambon", was een ode aan de iconische boetiek en hoofdkwartier van het modehuis op het gelijknamige adres in Parijs. Het gebouw was de locatie van Coco Chanels persoonlijke appartement, waar vervolgens de legendarische Chanel-boetiek werd geopend. En dat is terug te zien, want het decor is volledig geïnspireerd op Coco's privéruimte, inclusief kroonluchters en een gigantische kopie van de elegante trap. Niemand minder dan Sofia Coppoladie onlangs ook een korte documentaire over Chanel maakte – was mede-verantwoordelijk voor het glamoureuze decor, waar de nieuwste collectie van het Parijse modehuis getoond werd.

Terug naar de klassiekers

Niet alleen het spectaculaire decor was een knipoog naar Chanels iconische verleden, ook binnen de collectie werd er teruggegrepen op de klassiekers van het modehuis. Zo koos creative director Virginie Viard ervoor om legendarische ontwerpen te tonen op de catwalk van haar eerste Métiers d'Arts-show, met onder andere veel tweed, mantelpakjes, lagen kettingen en parels en camellia's – de bloemen die inmiddels symbool staan voor Chanel.

chanel-metiers-dart-2020
Kristy SparowGetty Images

Modellen als Gigi Hadid, Kaia Gerber en de Nederlandse Chanel-favorieten Kiki Willems, Felice Noordhoff, Marjan Jonkman en Luna Bijl showden de iconische ontwerpen met een moderne twist en feestelijke make-up looks die de perfecte inspiratie vormen voor je partylook. Het accessoire dat het meest in het oog sprong was de gouden "vogelkooi"-tas, een verwijzing naar Coco's interieur. Bekijk de complete collectie in onderstaande gallery.

Métiers d'Art

Hoewel Chanel altijd flink uitpakt in diens shows, staan de speciale Métiers d'Arts-collecties in het teken van het verfijnde handwerk verricht door Les Petites Mains van Chanel (de 2.200 naaisters die haute couture creaties nauwgezet tot leven brengen). Hoewel de collectie dit jaar in Parijs gepresenteerd werd, reisde Chanel in het verleden vaak af naar buitenlandse bestemmingen. Zo werd vorig jaar het iconische MET Museum in New York omgetoverd tot een serieuze flashback naar het Egyptische tijdperk. Het jaar daarvoor koos wijlen Karl Lagerfeld voor zijn geboorteplaats Hamburg, waar de haven van de stad centraal stond binnen de collectie.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion