Moschino transformeert de New Yorkse metro in een catwalk vol met over-de-top streetwear

Jeremy Scott geeft een nieuwe twist aan streetwear met gigantische puffers en rugtassen, tracksuit-jurken én een heuse Moschino-boombox.

moschino-pre-fall-2020
Randy BrookeGetty Images

Als er een show van Moschino op de planning staat, is één ding zeker: het wordt hoe dan ook een groots spektakel. Jeremy Scott weet ons met iedere collectie weer creatief te verrassen (en soms ook aan het lachen te maken), zoals zijn Lente/Zomer 2020 show geïnspireerd door Pablo Picasso. Dat geldt ook voor de nieuwe Pre-Fall 2020 collectie van de Amerikaanse ontwerper. Voor de presentatie ervan nam hij ons mee naar de New Yorkse subway, waar Moschino-modellen in streetwear looks de metro overnamen.

Moschino Pre-Fall 2020

Oké, niet helemaal, want Moschino's Pre-Fall 2020 show vond plaats in het New York Transit Museum. Geen echte rijdende metro dus, maar wel een ride om nooit te vergeten. In de collectie staat Amerikaanse streetwear centraal, van hoodies tot veel gouden kettingen. Hoewel die stijl vrij kenmerkend is voor het Italiaanse modehuis, weet Scott een nieuwe twist te geven aan "mode van de straat" door veel gebruik te maken van vergroting (zoals de gigantische rugtassen en 0versized puffers en baseball petjes) en chic met street te combineren, zoals jurken gemaakt van tracksuits en glamoureuze avondlooks met straatelementen. Daar is bovenstaande look van Imaan Hammam het ultieme voorbeeld van. Zo draagt het Nederlandse model een zilverkleurige avondjurk die bezaaid is met pailletten, samen met een enorme Moschino-boombox, lange vlechten en grote, gouden oorbellen.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

New York subway

En waar kun je die typische Amerikaanse streetwear beter presenteren dan niet op, maar onder de straat? 'De metro is een karakteristiek New Yorks decor,' vertelt Scott tegenover Vogue US. 'Ook is het een mix van wat ik doe: hoog/laag, uptown/downtown.' Daarmee doelt de ontwerper op het veelvuldige gebruik van straat- en popcultuur in zijn high-end collecties. Door Moschino's nieuwe Pre-Fall collectie in een New Yorkse metro te tonen, creëert Scott precies die mix van "high culture" en "low culture". Bekijk de complete collectie in onderstaande gallery, met bekende Moschino-gezichten als Imaan Hammam, Yasmin Wijnaldum, Stella Maxwell en Winnie Harlow.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion