Kate Middleton brengt bijzondere ode aan prinses Diana tijdens diplomatieke receptie

De hertogin kiest tijdens de avond voor een bijzonder accessoire.

kate-middleton-alexander-mcqueen-jurk-tiara-prinses-diana-ode
WPA PoolGetty Images

Kate Middleton verscheen de afgelopen periode in meerdere looks die de perfecte inspiratie bieden voor de feestdagen. Van haar semi-transparante Alexander McQueen-jurk tot het kerstachtige ontwerp van Alessandra Rich. Gisteravond verscheen de hertogin opnieuw in een bijzondere look vol glamoureuze royal elementen. Met haar look bracht Kate een bijzonder eerbetoon aan wijlen prinses Diana, door het maken van een opvallende accessoire keuze.

Kate Middleton in Alexander McQueen

De Britse koninklijke familie was gisteravond aanwezig in Buckingham Palace, waar de jaarlijkse receptie plaatsvond om het diplomatieke corps te vieren. Gedurende een dag in december worden de Britse diplomaten en buitenlandse ambassadeurs in het Verenigd Koninkrijk uitgenodigd voor een feestelijke avond. Kate werd vergezeld door prins William, terwijl prins Harry en Meghan Markle afwezig waren tijdens de receptie.

Ter ere van het feestelijke event ging Kate Middleton gehuld in een chique ontwerp van één van haar favoriete modehuizen, Alexander McQueen. De hertogin droeg een donkerblauwe fluwelen jurk die tot de grond reikte. Het ontwerp bevat een v-halslijn en is afgewerkt met subtiele schouderdetails. Om haar look af te maken, droeg Kate verschillende fonkelende diamanten accessoires. Zo droeg de hertogin een opvallende en glinsterende ketting van Nizam of Hyderabad en grote pareloorbellen, beiden afkomstig uit de persoonlijke collectie van de koningin.

Tiara van prinses Diana

Misschien wel het meest opvallende accessoire van Kate's look was de fonkelende tiara die de hertogin droeg. Het gaat hier specifiek om de zogeheten Lover's Knot-tiara die is afgewerkt met diamanten en parels, afkomstig uit 1910. Het diamanten ontwerp is – naast de eeuwenoude historie die het met zich meedraagt – ook om een andere reden bekend. Zo was het item één van de favoriete tiara’s van wijlen prinses Diana.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De tiara werd in 1981 door Queen Elizabeth als huwelijkscadeau aan Diana gegeven en is na haar overlijden aan Kate doorgegeven. De hertogin heeft het accessoire ondertussen een aantal keer gedragen op speciale evenementen. De hertogin van Cambridge droeg de tiara voor het eerst in 2016 en is sindsdien één van de favoriete accessoires geworden voor staatsdiners en diplomatieke gelegenheden.

Window, Vehicle,
Prinses Diana met de tiara.
Getty Images

Kerst bij de Britse royals

De kerstdagen spendeert de Britse koninklijke familie traditiegetrouw door in Sandringham, het koninklijke landgoed van de koningin. Van Kate en William wordt verwacht dat ze ook dit jaar daar de feestdagen zullen doorbrengen met de koningin. Meghan Markle en prins Harry hebben bekend gemaakt hun vakantie niet met de koninklijke familie door te brengen en af te reizen naar de Verenigde Staten, om daar samen met Meghan Markle’s moeder Doria Ragland Kerst te vieren.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kate Middleton