Off-White lanceert speciale collectie in samenwerking met het Louvre museum

Ter ere van de Leonardo da Vinci-expositie ontwierp Virgil Abloh een exclusieve collectie.

off-white-louvre-collectie
Off-White x Louvre museum

Virgil Abloh staat erom bekend zijn ontwerpen te verweven met de kunstwereld. Zo heeft de ontwerper in het verleden verschillende home-collecties uitgebracht (zelfs met Ikea), die soms als kunststukken tentoongesteld worden. Nu komt de ontwerper met een speciale lijn voor zijn streetwear label Off-White, in samenwerking met het Louvre museum in Parijs.

Off-White x Louvre museum

De ontwerper heeft een speciale band met het museum. Zo omschreef Abloh zijn eerste bezoek aan het Louvre als 'de eerste keer dat ik dingen zag die ik voorheen alleen uit kunstboeken kende'. Ter ere van de nieuwe Leonardo da Vinci-expositie heeft Abloh een complete collectie ontworpen, bestaande uit onder meer T-shirts en hoodies. De expositie is in het leven geroepen, omdat het 500 jaar geleden is dat de kunstenaar overleed. In de collectie zien we kenmerkende details van zowel de ontwerper als de kunstenaar terug, waaronder het Off-White logo en afbeeldingen van diverse schilderijen van Da Vinci – waaronder "Maagd op de rotsen" en "De Maagd en kind met St. Anna". De collectie werd gefotografeerd in de Grande Galerie in het Louvre, en zal te koop zijn in de (online) giftshop van het museum. Ook via Off-White en Farfetch zijn de items verkrijgbaar.

Lesje kunstgeschiedenis

De Off-White x Louvre collectie komt niet alleen voort uit Ablohs liefde voor kunst en het Louvre, ook wil de ontwerper zo een breder publiek interesseren en inspireren. 'Door dit te doen, hoop ik mensen te inspireren om achter hun laptop te kruipen en onderzoek te doen naar wat ze zien en dragen. Om mensen aan te zetten om meer te weten te komen over de werken en de kunstwereld,' aldus de ontwerper.

Samenwerkingen met het Louvre

Abloh is niet de eerste persoon uit de creatieve sector die een samenwerking aangaat met het Parijse museum. Zo nam in 2018 niemand minder dan Beyoncé een videoclip op in het Louvre, voor het nummer APESH*T met Jay-Z. De video bezorgde het museum zoveel nieuwe bezoekers dat er een speciale Beyoncé en Jay-Z museumtour in het leven geroepen werd.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion