Klaar voor de winter? Met deze pufferjas van Daily Paper trotseer je de kou in stijl

Bekijk hier de nieuwe editorial voor Daily Paper’s F/W19 collectie.

daily-paper-herfst-winter-2020
Daily Paper

Het Amsterdamse label Daily Paper (recent nog gestrikt voor een samenwerking met het Van Gogh Museum) wordt nog vaak als streetwearlabel gedefinieerd, maar hun nieuwe end-of-season editorial voor de H/W 20190-collectie doet vermoeden dat ze hun kleding tot haute couture hebben verheven. Een combinatie van pufferjasbaljurken - een knipoog naar Pierpaulo Piccioli's gigantische jurken voor Moncler misschien? - sexy slangenprints en eclectische T-shirt looks geven een nieuwe definitie aan wat streetwear kan zijn. De betoverende foto’s van de H/W19 editorial zijn geschoten door fotograaf Mous Lamrabat, in een mysterieus woestijnlandschap in Marokko.

daily-paper-herfst-winter-2019
Daily Paper

De perfecte pufferjas

Op de foto’s zien we zowel een statement jas, broek en jumpsuit in slangenprint voorbij komen. Een mix van experimenteel gestylde grafische en gestreepte T-shirts wordt door het label geherinterpreteerd tot kleurrijke nieuwe outfits. De pufferjassen vormen met hun reflecterende paarse stof echter het hoogtepunt van de editorial, die tot enorme baljurken zijn omgetoverd. Uitermate geschikt voor onder de kerstboom, zo’n jas met iridescent glow.

daily-paper-herfst-winter-2019
Daily Paper
daily-paper-herfst-winter-2019
Daily Paper

Mous Lamrabat

De beelden zijn door fotograaf Mous Lamrabat in een woestijnlandschap in Marokko geschoten. Dat levert retro-futuristische beelden met sterke Noord-Afrikaanse invloeden op, zoals we van de Belgisch-Marokkaanse fotograaf gewend zijn. Eerder dit jaar vertelde hij al aan Vogue dat in zijn werk twee identiteiten samenkomen. Net als in zijn eerder gepubliceerde editorials koos ook voor deze samenwerking ervoor om de gezichten van de modellen gedeeltelijk te bedekken. 'De reden waarom ik niet vaak gezichten laat zien, is omdat het vaak boekdelen spreekt, het verklapt zoveel over iemand. Ik vind het net leuk om die mysterie erin te houden,' vertelde hij toen.

daily-paper-herfst-winter-2019
Daily Paper

Daily Paper staat bekend om het belichten van thema’s zoals identiteit, vrijheid van zelfexpressie en individualiteit. Dat resulteert regelmatig in vooruitstrevende ontwerpen en grensverleggende campagnebeelden. Een perfecte match met fotograaf Mous Lamrabat, dus.

De H/W 2019-collectie van Daily Paper is te koop in hun winkel en online verkrijgbaar op de website.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion