Meest iconische tassen aller tijden worden tentoongesteld in Victoria & Albert Museum

Tijdens de tentoonstelling Bags: Inside Out in het Victoria & Albert Museum in Londen zijn de meest iconische tassen door de jaren heen te bezichtigen.

Model met Lait de Coco Avondtas, Karl Lagerfeld, 2014
Jason Lloyd Evans

Van een mini Jacquemus handtas tot een oversized Louis Vuitton reistas, er bestaat geen beter accessoire dan tas die je look compleet maakt. Gelukkig komt het Victoria & Albert Museum in London met een tentoonstelling die volledig gewijd is aan het ultieme accessoire. Tijdens de tentoonstelling Bags: Inside Out reis je door de geschiedenis van de tas en kun je de meest iconische tassen van de afgelopen eeuwen van dichtbij bekijken. Van portemonnees en handtassen tot rugzakken en bagagekoffers, deze expo is een droom voor iedereen die van tassen houdt.

Grace Kelly's vertrek uit Hollywood met Hermes Kelly handtas
Allan Grant

'Het is een Baguette!'

Naast dat de tentoonstelling alles wat betreft stijl, functie, design en ambacht rondom tassen verkent, zijn er ook een groot aantal bekende tassen te bezichtigen. Fans van Sex & The City zullen bijvoorbeeld de beruchte paarse tas herkennen die Carrie bij zich had toen ze overvallen werd. 'Geef me je tas,' zegt de overvaller. 'It's a Baguette,' verbetert Carrie hem, verwijzend naar haar Fendi Baguette-tas. Daarnaast kun je je ogen de kost geven aan nog meer mooie buidels: de Hermès Kelly-tas vernoemd naar Grace Kelly, een Lady Dior handtas vernoemd naar prinses Diana en de Louis Vuitton Monogram Miroir Speedy tas naar de hand van Marc Jacobs die populair werd in de 2000's door Paris Hilton en Kim Kardashian. En zo gaat het lijstje met iconische tassen nog even door.

Margaret Thatcher op 10 Downing Street met Asprey handtas
John Redman

Nederlandse bijdrage

Wie al eens eerder een bezoek bracht aan het Tassenmuseum in Amsterdam zal een andere bekende tas tegenkomen tijdens de tentoonstelling. Speciaal voor Bags: Inside Out heeft het Victoria & Albert Museum een bijzonder item te leen van het Tassenmuseum, namelijk een handtas van Margaret Tatcher. De Iron Lady was nooit te spotten zonder handtas en haar biograaf Charles Moore noemde het accessoire ook wel de 'scepter van haar bewind'. De grijze Asprey-tas die ze bij zich droeg in de jaren tachtig toen ze premier was mocht dan ook niet ontbreken aan de tentoonstelling.

De tentoonstelling 'Bags: Inside Out' is van 25 april 2020 tot en met 31 januari 2021 te bezoeken in het Victoria & Albert Museum in Londen.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion